pierścień zębaty czujnika położenia wału...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

romkwie
Nowicjusz
Nowicjusz

pierścień zębaty czujnika położenia wału...

Post autor: romkwie » śr kwie 23, 2008 16:11

Muszę wcisnąć na wał nowy pierścień zębaty czujnika położenia wału korbowego wraz z obudową uszczelniacza.To nie problem,ale nie wiem w jakim położeniu powinny znaleźć się tłoki w momencie wciskania pierścienia z obudową na wał.Złe ustawienie może spowodować nieodpowiedni zapłon.Jak to zgrać i ustawić aby nie było kłopotów z zapłonem?
Pierścień fabrycznie jest spięty plastikową spinką wraz z obudową uszczelniacza więc można przypuszczać,że jest zgrany z obudową uszczelniacza.Niewiadomą jest tylko pozycja tłoków w czasie wciskania pierścienia na wał.
Takiej informacji poszukuję.

romkwie@poczta.onet.pl

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: pierścień zębaty czujnika położenia wału...

Post autor: Borys » śr kwie 23, 2008 23:05

romkwie pisze:Muszę wcisnąć na wał nowy pierścień zębaty czujnika położenia wału korbowego wraz z obudową uszczelniacza.To nie problem,ale nie wiem w jakim położeniu powinny znaleźć się tłoki w momencie wciskania pierścienia z obudową na wał.Złe ustawienie może spowodować nieodpowiedni zapłon.Jak to zgrać i ustawić aby nie było kłopotów z zapłonem?
Pierścień fabrycznie jest spięty plastikową spinką wraz z obudową uszczelniacza więc można przypuszczać,że jest zgrany z obudową uszczelniacza.Niewiadomą jest tylko pozycja tłoków w czasie wciskania pierścienia na wał.
Takiej informacji poszukuję.

romkwie@poczta.onet.pl
ja zaznaczyłem sobie w jakim połozeniu znajdował sie wał wzgledem pierscienia i tak samo zamontowałem - działa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”