coś dziwnego z elektryką drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zgucio
Nowicjusz
Nowicjusz

coś dziwnego z elektryką drzwi

Post autor: zgucio » śr kwie 23, 2008 12:20

Witam.

Nie posiadam VW tylko skode octavie na moim forum ( www.octaviaclub.pl ) nikt nie umie mi pomóc a wiadomo że skoda i vw mają wiele wspólnego

moja octa posiada 4x elektryczne szyby z domykaniem, elektryczne i podgrzewane lusterka, centralny zamek i nie orginalny alarm

OBJAWY:

1. przyciski od szyb nie świeca sie w drzwich tylnych i w drziwch pasażera a w drziwch kierowcy wszystko sie świeci jak powinno
2. z panela na drzwich kierowcy można obsługiwac tylko drzwi kierowcy, reszta przycisków nie działa
3. szyby działają tylko z przełączników przy danych drzwiach
4. nie działa bzyczek gdy zostawie włączone światła
5. centralka z kluczyka zamyka tylko dane drzwi a z panela na drzwich zamykają sie tylko drzwi kierowcy
6. alarm właczany z pilota działa i zamyka tylko klape bagażnika
7. szyby mozna opuszczać przy wyłączonym samochodzie gdy nie ma kluczyków w stacyjce i drzwi są otwarte a wcześniej tak nie było
8. lusterko żadne nie działa ani prawe ani lewe
9. sprawdziłem teraz czy otwieraja sie szyby z kluczyka i otwiera sie tylko szyba w drziwach które otwieram więc moduł komfortu powinien być dobry przynajmniej tak mi sie wydaje ale po odpięciu modułu wszystko jest tak samo tylko centralka nie zamyka klapy bagażnika

do tego wszystkiego siada mi akumulator nie wiem czy to wina tego czy nie ale przed tem wszystko było dobrze a teraz po nocy w garażu nawet na sekunde nie zakręci

prosze o pomoc bo juz sam nie wiem co sie dzieje
kable nie są poprzecierane pomiędzy drzwiami a słupkiem w tej gumie bo sprawdzałem ale może wiązka jest uszkodzona w innym miejscu. Znajomy co zakłada alarmy mówił coś że masa nie wychodzi z drzwi czy jakoś tak ale też nie wie w czym jest problem.

bezpieczniki wizualnie są ok
Ostatnio zmieniony śr kwie 23, 2008 12:32 przez zgucio, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
yank
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: yank » śr kwie 23, 2008 12:41

a masz mozliwość "tanio" pod Vaga podłączyć?, proponyje to bo wg mnie ciezko coś wywnioskować

Awatar użytkownika
zgucio
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: zgucio » śr kwie 23, 2008 13:12

wybieram się we wtorek na spota do warszawy i poprosze żeby któryś z posiadaczy vaga podłaczył i sprawdził gdzie leży problem ale z tego co czytałem to pare osób miało takie problemy i po podłączeniu do kompa za wiele sie nie dowiedzieli

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”