dziwna sprawa z wycieraczkami i dmuchawą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- szypowski1
- Ma gadane

- Kontakt:
dziwna sprawa z wycieraczkami i dmuchawą
witam mam taki problem od wczoraj przestały dzaiłac mi wycieraczki...dmuchawa tez nie dzaiła....jakis bezpiecznik sie przepaliłczy moze przekaznik??
- Paweł Marek
- V.I.P.

te rzeczy mają osobne bezpieczniki ale sprawdź wszystkie dla pewności. Sprawdź jeszcze czy szyba tylna grzeje, jeśli również nie to prawdopodobnie padł przekaźnik lini X.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- szypowski1
- Ma gadane

- Kontakt:
witam z tego co pamietam sa tam 3 przekazniki oznaczone liczbami 18...20....21...czasem mam tak ze che odpalic auto to rozrusznik kreci tak jak by aku słabło.....zaczyna krecici i po 3 sek zatrzymuje sie bo jak bu aku nie nałądowane było...po wyjeciu przekaznika 20...auto zapaja od strzała....walniety przekaznik??
- Paweł Marek
- V.I.P.

http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... asten.html która pozycja tego przekaźnika, na stronce po lewej stary typ do sierpnia 89 po prawej nowy, i napisz jakie auto (typ silnika) skoro już założyłeś nowy temat.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- szypowski1
- Ma gadane

- Kontakt:
- MaSa_Golf
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
padł Ci przekaznik odciazajacy styku X
jest on umiejscowiony w dolnym rzedzie, drugi od lewej.
niestety nie pamietam jaki numer ma t6en przekaznik, juz dawno temu go wymienialem. mozliwe ze 21 ale pewnoscie nie mam.
koszt nowego przekaznika w intercarsie to cos okolo 20zł, przynajmniej tak bylo 2 lata temu.
jest on umiejscowiony w dolnym rzedzie, drugi od lewej.
niestety nie pamietam jaki numer ma t6en przekaznik, juz dawno temu go wymienialem. mozliwe ze 21 ale pewnoscie nie mam.
koszt nowego przekaznika w intercarsie to cos okolo 20zł, przynajmniej tak bylo 2 lata temu.
- szypowski1
- Ma gadane

- Kontakt:
przekaznik
witam mam od dzis wielkie problemy z elektryka....jak pisałem wczesniej nie dzaiła ...dmuchawa i wycieraczki....dzis do tego doszły jeszcze swiatła mijania i drogowe......podgrzewania tylnej szyby tez nie ma ....mam tylko swiatła postojowe....drogowe dzaiąłją jak trzymam przełącznik w guze kiedy go puszczam ...gazną ...tak jak by nie działało podtrzymanie swiateł.....nie wie mczy to ma znaczenia ale myłem dzis auto łącznie z silnikiem i starałem sie nie zalac nic....koło skrzynki z bezpiecznikami wisiały jakies kable ktore nie były do niczego podłaczone to je powyciagałem....i kiedy zabierałem sie do domu....brak swiateł......bezpieczniki sprawdzałem...wszystkie wygladają na sprawne....wiec gdzie problem ??

Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 17:55 przez szypowski1, łącznie zmieniany 1 raz.