Witam otóż mam problem...
z góry przepraszam jeżeli dział nie jest odpowiedni, ale 1 raz na tym forum i pilnie potrzebuje pomocy...
otóż mam Golfa II jak w temacie silnik 1.3 na pełnym wtrysku... samochód gaśnie na wolnych obrotach niezależnie od temperatury... nie ma silnika krokowego, aparat zapłonowy ma cewkę "halla" oraz jest sterowany podciśnieniem
Jeżeli ktoś zna przyczynę proszę o pomoc...
Pozdrawiam
Mirek
Gasnie na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnie na wolnych obrotach
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 13:31 przez M!ras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

a coś więcej? Nagła awaria czy zaczynała się pomału? A wypięcie wtyczki od czujnika temperatury coś zmienia? A sprawdziłeś szczelność dolotu od przepływki do wtrysku plus węże od zaworu podnoszenia obrotów na zimnym plus serwo i odma
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
a może być przyczyną odma ? bo właśnie dzisiaj wymieniałem przewód od odmy i samochód zaczął równiej chodzić na razie nie gaśnie ale nie wiem co będzie jutro podejrzewam że dalej będzie gasł :/
i awaria zaczynała sie już od jakiegoś czasu kiedy kupiłem samochód poprzedni właściciel też mi mówił, że samochód ma problemy z obrotami
reszty przewodów jeszcze nie sprawdziłem tylko odme...
i awaria zaczynała sie już od jakiegoś czasu kiedy kupiłem samochód poprzedni właściciel też mi mówił, że samochód ma problemy z obrotami
reszty przewodów jeszcze nie sprawdziłem tylko odme...
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 21:26 przez M!ras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

to sprawdź, wszystko ma być szczelne idealnie, wtryski są na to wrażliwe. Potem jak nie pomoże pomartwisz się dalej, np o przepływomierz. A ostatecznie już jak wszystko sprawdzisz to ten wtrysk ma śróby regulacyjne jak zwykły gaźnik
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.