włącznik świateł golfII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
włącznik świateł golfII
Po wczorajszej dłuższej przejażdzce miałem problem z wyłączeniem świateł...pomimo skrajnego dolnego położenia włącznika światła pozycyjne światła wciąż się paliły...po kilkudziesięciu próbach wkońcu się wyłączyły.Ale dziś problem powrócił...ale teraz dają się włączyć i wyłączyć ale zarówno w pierwszym jak i drógim położeniu mam niestety tylko pozycje...bezpieczniki sprawdziłem są ok myślę ze może przełącznik zakończył swój żywot...ale jak się do niego dostać?może jakaś wskazówka,nie chcę nić na siłe robić by przy okazji więcej nie zaszkodzić.Zastanawia mnie tylko jeszcze fakt,że świateł drogowych też nie mogę włączyć.Tzn wcześniej jak paliły się mijania po włączeniu paliły się teraz mijania oczywiście nie ma ale jak przełącznik jest w położeniu takim ze powinny się palić mijania nie mogę włączyć długich zapalją się i gasną chyba że trzymam przełącznik wtedy się palą... Za wszelkie wskazówki z góry wielkie dzięki
wymień przełacznik i wszystko dobrze powinno być najlepiej sprawdzić na innym przełaczniku a wymontować go jest banalnie prosto wystarczy mocniej go pociagnąć sam wyskoczy odłazyć z kostki podłaczyć i zoabzcyć czy Ci sie świecą swiatełka a drogowe światła nie bedą na stałe właczone dlatego że przekaźnik świateł drogowych nie dostaje napięcia i myśli ze światła mijania są wyłączone, mysle że wymiana powinna wystarczyć ale jestem też ciekaw czy wyłacznik nie jest też na przekaźniku dlatego najlepiej dostać przełącznik i sprawdzić