Witam
Problem jak w temacie co pare dni muszę czyścić kopułke i palec bo wszystko jest lekko okopcone ! Co może to powodować czy to źle ustawiony zapłon ? już zmieniałem kopułke palec kable wszystko co mogło być z tym związane :/
PROSZĘ O POMOC
Okopcony palec rozdzielacza i styki w kopulce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Okopcony palec rozdzielacza i styki w kopulce
Ostatnio zmieniony ndz kwie 20, 2008 11:52 przez isaacx, łącznie zmieniany 1 raz.
spokojnie bez paniki powiedz tylko co to za kopułka? - - jaki palec? i jakie kable ?isaacx pisze:już zmieniałem kopułke palec kable wszystko co mogło być z tym związane :/
PROSZĘ O POMOC
jesli silnik pracuje równo bez zacięc i płynnie wchodzi na obroty
nie widzę w tym nic nadzwyczajnego !
chodz powiem szczerze ze nadmiernie okopcone elektrody kopułki i samego palca moga świadczyć o kiepskim materiale (marna podróba )
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 09:49 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
T.O.B.I. pisze: zawsze bedzie lekko okopcone
ja z ponad rok temu wymieniałem palec i kopułke, ostatnio tam zaglądałem i nadal sie swieci jakby było nowe ( żadnego okopcenia czy coś podobnego)
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 19:59 przez mmarek, łącznie zmieniany 2 razy.