ZAŚWIECA SIĘ KONTROLKA OD WTRYSKU W II 1.8 GT. KTO PORADZI??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ZAŚWIECA SIĘ KONTROLKA OD WTRYSKU W II 1.8 GT. KTO PORADZI??
WITAM posiadam golfa II 1.8 na jednopunkcie 90 KM. o jakis czas gdy jade dosyć wolno na małych obrotach zaświeca się pomarańczowa (zółta) kontrolka od wtrysku, i po naciśnięciu pedału gazu kontrolka gaśnie. Nie ma żadnych innych oznak tzn spadku mocy, przerywania silnika itp. Co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić?? Jesli ktos wie to prosze o pomoc.
Re: ZAŚWIECA SIĘ KONTROLKA OD WTRYSKU W II 1.8 GT. KTO PORAD
masz LPG?bronek85 pisze:WITAM posiadam golfa II 1.8 na jednopunkcie 90 KM. o jakis czas gdy jade dosyć wolno na małych obrotach zaświeca się pomarańczowa (zółta) kontrolka od wtrysku, i po naciśnięciu pedału gazu kontrolka gaśnie. Nie ma żadnych innych oznak tzn spadku mocy, przerywania silnika itp. Co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić?? Jesli ktos wie to prosze o pomoc.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Re: ZAŚWIECA SIĘ KONTROLKA OD WTRYSKU W II 1.8 GT. KTO PORAD
jak masz lpg to to czeste zjawisko, wtrysk niedziała i komp wyswietla jego błędy, róznie sie to objawia. dlatego na lpg instaluje sie emulator wtrysku i wtedy komp nie wyżuca błędów tego typu.kesier pisze:masz LPG?bronek85 pisze:WITAM posiadam golfa II 1.8 na jednopunkcie 90 KM. o jakis czas gdy jade dosyć wolno na małych obrotach zaświeca się pomarańczowa (zółta) kontrolka od wtrysku, i po naciśnięciu pedału gazu kontrolka gaśnie. Nie ma żadnych innych oznak tzn spadku mocy, przerywania silnika itp. Co może być przyczyną i jak sobie z tym poradzić?? Jesli ktos wie to prosze o pomoc.
Mk3 GTI 16V ABF
NIE mam LPG ale juz wiem co bło przyczyną, urwany był kabel masowy od silnika naprawiłem i teraz gra. ALE mam następujący problem wymieniałem nagrzewnice i musiałem cała deke rozebrać, poskładałem nagrzewnica działa ale nie ma kierunków. Jak nie są włączone kierunki to kontrolka sie lekko świeci a jak włącze jakiś kierunek to sie zapala ale nie przerywa i światła tez nie chodzą, sprawdziłem bezpiecznik, przerywacz też chyba jest dobry bo awaryjne działają normalnie. Jak ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z tym poradzić to prosze o odp.
[ Dodano: Czw Paź 20, 2005 14:07 ]
No więc tak, kierunki zrobione, mase do silnika przykręciłem i znowu co jakis czas zaświeca się kontrolka od wtrysku, nie mam gazu więc to nie może być przyczyną. DORADZCIE .
[ Dodano: Czw Paź 20, 2005 14:07 ]
No więc tak, kierunki zrobione, mase do silnika przykręciłem i znowu co jakis czas zaświeca się kontrolka od wtrysku, nie mam gazu więc to nie może być przyczyną. DORADZCIE .