parujace szyby podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
parujace szyby podczas jazdy
witam mam golfa 4 1.9tdi climatronik i podczas jazdy paruja mi szyby czy to moze byc wina nieszczelnych szyb oraz zlego ogumienia lub bardzej uszkodzonego ogumienia?? Heh jak wlocze klime to to tak paruja ze nic prawie nie widac?:( a moze to wina climatronika
-
- Nowicjusz
Witam
Parowanie szyb jest częstym problemem.
1. Sprawdź stan filtra kabinowego.
2. Sprawdź czy nie cieknie Ci gdzieś do kabiny - nieszczelne uszczelki, zatkane odpływy - możesz nawet nie wiedzieć a będziesz mieć wodę w środku - ona będzie parować.
3. Spróbuj zastosować preparaty antyroszeniowe na szybę - miałem kiedyś tak w seicento - coś było z szybą - była bardzo tłusta i przy jeździe podczas deszczu bardzo szybko pokrywała się parą - nawet przy włączonym silnym gorącym nawiewie.
Pozdrawiam
Parowanie szyb jest częstym problemem.
1. Sprawdź stan filtra kabinowego.
2. Sprawdź czy nie cieknie Ci gdzieś do kabiny - nieszczelne uszczelki, zatkane odpływy - możesz nawet nie wiedzieć a będziesz mieć wodę w środku - ona będzie parować.
3. Spróbuj zastosować preparaty antyroszeniowe na szybę - miałem kiedyś tak w seicento - coś było z szybą - była bardzo tłusta i przy jeździe podczas deszczu bardzo szybko pokrywała się parą - nawet przy włączonym silnym gorącym nawiewie.
Pozdrawiam