czy te foty świadczą o wypłukaniu motoru???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mahoni
Nowicjusz
Nowicjusz

czy te foty świadczą o wypłukaniu motoru???

Post autor: mahoni » ndz kwie 13, 2008 19:25

koledzy proszę o wasze opinie wszystko co można powiedzieć o tym motorze ze zdjęcia będą dla mnie cenne chce kupić auto dzwoniłem do właściciela wysłał mi zdjęcia. sprzedający ma auto od roku nie wiedział jaki olej był wlany wcześniej więc zalałgo połsyntetykiem auto niby ma 210tyś ale po kierownicy widać że raczej będzie miał więcej interesuje mnie czy te wycieki które widać na zdjęciach mogą być objawem wypłukania silnika czy są to jakieś powiedzmy"wycieki eksploatacyjne" a jeżeli motor byłby wypłukany czy warto brać i jakie byłyby koszty naprawy wszelkie wasze opinie
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz kwie 13, 2008 20:15

Ja sądzę że te wycieki to efekt użytkowania auta lecz dość ostrego na wysokich obrotach albo auto było użytkowane w górach albo gość nie odpuszczał z pedału gazu

Awatar użytkownika
slimak20
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: slimak20 » ndz kwie 13, 2008 21:07

nie widać tu nic nadzwyczajnego przy przebiegu 210 tys.to norma w motorze AGG ze cieknie tak jak tu na załaczonych fotkach: z połączenia odmy (u dołu oring),i troche w uszczelki pod pokrywa zaworów (prawa strona )silnik nie wyglada zle (widzialem gorsze) to jest zwykla konstrukcja 8v i nie potrzebne jest lanie polsyntetyka.np mineralny castrol GTX w zupelnosci by wystarczyl przy takim przebiegu male wycieki oleju to norma.

VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz kwie 13, 2008 21:40

nic tu nie widać bardzo złego. Ten waż od odmy typowo pęka, zapewne u góry (oklejony) i u dołu pękł i dlatego cieknie. Oringu tam żadnego niema, kupuje się gumowy zamiennik za 7 dych i po kłopocie. uszczelka zaworów do wymiany. Na podstawie fotek nie można nawet się zbliżyć do oceny silnika. Trzeba się przejechać. najlepiej zabrać kolegę który jeździł podobnym golfem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”