Witam
Pojawił się problem z zamkiem centralnym. Na pilocie są dwa guziki, od otwierania i zamykania. Mam też firmowy autoalarm. Do tej pory samochód bez problemu się zamykał i otwierał z pilota. Dzisiaj natomiast po wciśnięciu guzika zamykania włączył się tylko alarm i zgasło światełko wewnętrzne nad środkowym lusterkiem. Żadne z 4 drzwi się nie zamknęły. Jeśli próbuję zamykać kluczykiem od strony kierowcy zamykają się tylko te jedne drzwi. Każde drzwi dają sie bez problemu zamknąć i otworzyć od środka rygielkami. Jak pozamykam drzwi ręcznie i próbuje otworzyć pilotem to tylko wyłącza się alarm i włącza to światełko nad lusterkiem. O włączeniu alarmu wnioskuję na podstawie diody która zaczyna mrugać przy ryglu w drzwiach kierowcy.
Proszę o podpowiedź co to może być za problem lub gdzie zacząć szukać.
Dodam, że kilka dni temu padł mi akumulator ale już w pełni go naładowałem.
Centralny z pilota przestał działać nagle
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Bezpiecznik
Dzięki kolego greg. Rzeczywiście padł bezpiecznik. Jednak nie typowy od zamka ale wspólny od centralnego i oświetlenia bagażnika. Mam uszkodzoną czujkę w zamku klapy bagażnika i nie zapala światełka. To była prawdopodobna przyczyna zonka bezpiecznika.