Talerz kolumny zawieszenia - przód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)

Talerz kolumny zawieszenia - przód

Post autor: Maćkooo » sob kwie 12, 2008 14:08

Witam
Od wielu miesięcy dręczy mnie jedna sprawa. Jak ma wystawać górny talerz mocowania kolumny zawieszenia z przodu. Mój wystaje (jest szczelina między nim a karoserią) ok 1cm. Ktoś kiedys napisał że ma przylegać. Więc zrobiłem tak że dałem tam kawał pianki. Ale golf jest jakiś twardy. Fakt faktem jak to powinno byc. Dodam że poduchy amorka nie wymieniałem????
Oto foty>>
Obrazek Obrazek
Będe wdzieczny za wyjaśnienie. :D
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 14:09 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
kipek21
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kipek21 » sob kwie 12, 2008 14:21

U mnie wygląda to tak, przed chwilą byłem sprawdzić chociaż wydaje mi się, że na seryjnych sprężynach było trochę niżej, ale sam nie wiem, nigdy nie zwracałem na to uwagi, teraz mam -40 mm

Obrazek
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 14:22 przez kipek21, łącznie zmieniany 1 raz.

[img]http://img155.imageshack.us/img155/9865/jedzepd6lu6zm8.jpg[/img]

Sprzedam Nokie 5310.

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob kwie 12, 2008 14:28

Maćko wywal to kto Ci takich głupot nagadał , nie pamietam u mnie ale raczej tak powinno być jak podniesiesz auto powinien sie schować talerz , opasc d doł razem za amorem , jezeli chcesz sprawdzic łożyska to skręć kola złap dwoma palsami placem za talerz i pobujaj go góra dół ,jeżeli poczujesz pykanie to łożyska do wymiany .

[ Dodano: 12 Kwi 2008 14:29 ]
Może gumy się wyrobiły dlatego tak osiadł

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Maćkooo

Post autor: Maćkooo » sob kwie 12, 2008 14:35

grandilodz pisze:jak podniesiesz auto powinien sie schować talerz
He no właśnie opdał talerz gdy auto podniosłem. I to mnie zaniepokoiło. Jesteś pewien że tak ma byc. Nie wyrałem tych podejrzeń znikąd. Ktos dobry mi tak doradził. Dlatego potzrebuje skończyc ten temat raz na zawsze.
A tak wogóle czy może sie wypowiedzieć ktoś po wymianie poduszek przednich od amorka. Wtedy będzie wszystko wiadomo.

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob kwie 12, 2008 14:40

:) pianką? nieźle
Ktos ci nagadał totalnych bzdur , a talerz musi wystawac gdyz wynika to z kontrukcji Mcpersona w mk2 i mk3. Osoba mająca chociaż minimum wiedzy powinna zauważyć że poduszki tuaj nie są w żaden sposób mocowane do kielicha a gdy sie to juz zauwazy to razcej nie trudno stiwerdzic ze talerz jest tylko po to zeby poduszka nie wypadla z kielicha jak sie postawi auto na lewarku. A jak auto spoczywa na kolach to poduszka jest dociskana do gniazda , wiec talerz musi i POWINIEN wystawać.

[ Dodano: Sob Kwi 12, 2008 14:41 ]
Maćkooo pisze:Ktos dobry mi tak doradził
oj oj
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 14:43 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kipek21
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: kipek21 » sob kwie 12, 2008 14:42

Ja wymieniałem trzy dni temu poduszki, amory i springi i wygląda to tak jak na zdjęciu w poprzednim, moim poście, więc chyba tak ma być :)

[img]http://img155.imageshack.us/img155/9865/jedzepd6lu6zm8.jpg[/img]

Sprzedam Nokie 5310.

Awatar użytkownika
Maćkooo

Post autor: Maćkooo » sob kwie 12, 2008 14:56

Heh cóż panowie wielkie dzięki za wyjasnienie problemu. Polacy lubia kobinować i niestety czasem przekombinować. :D
Pozdro :pub:

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » sob kwie 12, 2008 15:06

Maćkooo pisze:Heh cóż panowie wielkie dzięki za wyjasnienie problemu. Polacy lubia kobinować i niestety czasem przekombinować. :D
Pozdro :pub:
Ostatnio kupiłem TD wszystko oki tylko że w pewnym momęcie lecąc przez miasto wyleciałęm dosłownie golfem w górę im fly :blush: , oprócz tego strasznie silnik i buda telepała a co było powodem, poprzedni właściciel jak wsadził jak wstawiał nowe amory podkładki gumowe pod sprężyny , mogę Ci powiedzieć że komplet łożysk z gumami 50 sztuka góra dół
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 15:07 przez grandi, łącznie zmieniany 1 raz.

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”