klima załacza tylko na pare sekund
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klima załacza tylko na pare sekund
mam problem z klimą mianowicie na zimnym silniku włącza sie tylko na pare sekund potem sie rozłącza i nie da sie jej włączyć dopiero po paru godzinach jak auto postoi jak silnik jest ciepły to nie włącza sie wcale na komputerze nic nie pokazało co może być przyczyna takiego zachowania
Ostatnio zmieniony sob kwie 12, 2008 12:46 przez seba.elb, łącznie zmieniany 1 raz.
Pamietaj ze jesli ci chodzi o zimne powietrze z klimy to sie załacza ale powyzej +4C jesli oczywiscie masz wszsytkie czujniki temp sprawne.
Druga opcja to ze mozna wlaczyc klime a raczej sam kompresor nawet jak jest -2C, np wlaczasz klime zmrozone powietrze nie leci ale dziala kompresor dodatkowo ustawiasz na podgrzewanie i leci wtedy czyste powietrze co np. pomagaw odparowaniu szyb.
Trzecia opcja to ze w desce przekaznikow jest przekaznik do klimy ktory ja załacza i rozłacza sprawdz go czy jest w porzadku.
Druga opcja to ze mozna wlaczyc klime a raczej sam kompresor nawet jak jest -2C, np wlaczasz klime zmrozone powietrze nie leci ale dziala kompresor dodatkowo ustawiasz na podgrzewanie i leci wtedy czyste powietrze co np. pomagaw odparowaniu szyb.
Trzecia opcja to ze w desce przekaznikow jest przekaznik do klimy ktory ja załacza i rozłacza sprawdz go czy jest w porzadku.