przednie wahacze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- groch367
- Nowicjusz
- Kontakt:
przednie wahacze
Panowie sprawa dość błacha otóż mam do wymiany tylne tulejki na przednich wahaczach...
ale nie oto chodzi mam problem z odkreceniem śrub... od sworznia... pusciła nakrętka ale śruby nie mogę wybić czym to zrobić i jak najlepiej?? żadne wd40 nie puściło rdzy...
PS wiem ze można tez wykrecic wahacz z tych śrubek od sworznia ale nie chce tego robić ponieważ musiałbym przegub odkręcić
ale nie oto chodzi mam problem z odkreceniem śrub... od sworznia... pusciła nakrętka ale śruby nie mogę wybić czym to zrobić i jak najlepiej?? żadne wd40 nie puściło rdzy...
PS wiem ze można tez wykrecic wahacz z tych śrubek od sworznia ale nie chce tego robić ponieważ musiałbym przegub odkręcić
- Paweł Marek
- V.I.P.
Psikasz wd40 lub polewasz kolą, czekasz, uderzasz cieżkim młotkiem przez drewno w wachacz w okolicy mocowania przegubu, nic złego sie nie stanie. W końcu wyskoczy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
A ja bym ci proponował w tym miejscu nie ruszać bo tu się reguluje kąt pochylenia koła i będziesz musiał potem za ustawienie tego zapłacić jak się poprzestawia. Lepiej byłoby odkręcić przegub kulowy od wahacza (to te trzy małe śrubki). Ewentualnie tę jedną nakrętkę od tego przegubu ale tam potem też się namęczysz bo on jest wciśnięty na stożek i raczej bez przyrządu się nie da.
-----------------------------------
Ja w taki przyrząd się zaopatrzyłem i kosztowało mnie tylko 25 zł. Było warto.
-----------------------------------
Ja w taki przyrząd się zaopatrzyłem i kosztowało mnie tylko 25 zł. Było warto.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 06, 2008 09:15 przez pamor, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam pojęcia dla czego nie chcesz odkręcać końcówki od wahacza (trzy śruby). Są tam otwory owalne , ale nie ma problemu aby trafić z ustawieniem pochylenia koła przy montażu. Pomyłka może być minimalna i nieistotna. Pochylenia koła reguluje się na połączeniu zwrotnica amortyzator. Możesz też zdemontować drążek kierowniczy ze zwrotnicy bez żadnych konsekwencji.
JaroW
- Paweł Marek
- V.I.P.