Piszczace hamulce podczas jazdy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczace hamulce podczas jazdy
Witam,
w moim Golfie 1.9 TDI Kombi piszcza hamulce przednie (LUCAS) , caly czas podczas jazdy popiskują, tarcze i klocki sa nowe, gdy naciskam na hamulec piszczenie ustaje, gdy puszcze znowu piszcza, zmienilem jedno jarzmo zacisku bo byl luz duzy na prowadnicach, to jednak nie to i hamulce dalej piszcza - co moze byc przyczyna? musze przyznac ze klocki dosyc ciasno siedza na tarczy. Blagam o pomoc - mechanicy nie maja pojecia co to moze byc - odiwedzilem juz kilka warsztatow, z gory dziekuje i pozdrawiam
p.s. wiem ze ca posty o piszczeniu ale zaden z nich nic nie wyjasnia, przynajmniej nie w moim wypadku,
w moim Golfie 1.9 TDI Kombi piszcza hamulce przednie (LUCAS) , caly czas podczas jazdy popiskują, tarcze i klocki sa nowe, gdy naciskam na hamulec piszczenie ustaje, gdy puszcze znowu piszcza, zmienilem jedno jarzmo zacisku bo byl luz duzy na prowadnicach, to jednak nie to i hamulce dalej piszcza - co moze byc przyczyna? musze przyznac ze klocki dosyc ciasno siedza na tarczy. Blagam o pomoc - mechanicy nie maja pojecia co to moze byc - odiwedzilem juz kilka warsztatow, z gory dziekuje i pozdrawiam
p.s. wiem ze ca posty o piszczeniu ale zaden z nich nic nie wyjasnia, przynajmniej nie w moim wypadku,
Ostatnio zmieniony sob kwie 05, 2008 15:33 przez olafes, łącznie zmieniany 1 raz.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Miałem podobny problem. Podczas jazdy piszczał jak cholera. Szczególnie jak się juz cały układ nagrzał. Wszystko było czyszczone i nic. Klocki też nie były zdarte. Zaryzykowałem zakup i wymianę na inne, lepszej firmy (teraz nie pamiętam jakiej) i pomogło, jak ręką odjął. Widocznie poprzednie były jakies z niższej półki.
- Dyziu14021991
- Ma gadane
- Kontakt: