Pali jak smok !!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pali jak smok !!!!!
Posiadam Golfa II 1.8 Benzyna + Gaz który pali mi 22 lityr gazu na 90 km . Po przykręceniu zaworkow itp chodzi słabiej ale pali tyle samo . Jaka może byc tego przyczyna ?? Proszę o pomoc
-
- Mały gagatek
sprawdź termostat bo jak fura nie dogrzana to sporo pali , czujnik cieczy taki niebieski
czujnik położenia przepustnicy
czujnik położenia przepustnicy
Ostatnio zmieniony pt kwie 04, 2008 18:39 przez trepicjusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
-
- Mały gagatek
Brzechu pisze:A ja sie spytam przy okazji - czy zbyt uboga mieszanka moze powodowac wieksze spalanie?
tak , ponieważ jak auto ma sondę to są zalewane świece przy odpalaniu pojazdu ( dopóki fura się nie nagrzeje może szarpać jak jest sonda uszkodzona ) i po jakimś czasie sonda ulega uszkodzeniu bo jest cała okopcona i komputer chodzi w tryb serwisowy i wtedy to sporo pali
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
- Paweł Marek
- V.I.P.
do pewnej granicy spalanie się zmniejsza, ale jest to niebezpieczne dla silnika 9wypalanie zaworów). Przy dalszym zubożeniu silnik jest tak słaby że korygujesz to wciskając więcej gazu, paliwa leci więcej ale mieszanka i tak jest niestechiometryczna więc jest silnik słaby i spalanie rośnie.Brzechu pisze:czy zbyt uboga mieszanka moze powodowac wieksze spalanie
Ma być optymalna do zwykłej jazdy
Mała poprawka ma sonde . Świece i kable wporządku temperatura też ok . Tylko że strasznie para leci z wydechu tak jakby woda była w butli . Dolot jest szczelny założyłem spowrotem stożek sportowy nowy . Może to jest od redukrora ?? Silnik jest na gaźniku a gaz dochodzi do gaźnika tylko ze okablowanie wygląda mi na troche własnej roboty .