Hamulce słabo działaja Pomocy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hamulce słabo działaja Pomocy!!!
Cześć wszystkim . Śćiągając koło w moim golfie 2 zobaczyłem że klocek hamulcowy jest pęknięty .Wymieniłem klocki na nowe firmy MAFF hamulce są słabe . Muszą sie dopasować do tarczy .Przejechałem pare kilometrów i dalej słabo chamują . Mam pytanko ile trzeba przejechać żeby hamulce znów działały dobrze ,a może już powinny . Kiedyś jechałem Passatem kolegi u niego wystarczy lekko nacisnąć hamulec efekty sa odrazu , a umnie musze wcisnąć dość mocno .Od czego to zależy może to wina serwa jak to sprawdzić .Prosze o pomoc . Pozdrawiam wszystkich na forum . 

Ostatnio zmieniony wt wrz 20, 2005 13:27 przez elektro, łącznie zmieniany 1 raz.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
- nie wiem co to za mechanik , ale ja u niego nie naprawiałbym na pewno samochodu.Goofi pisze:Konkretnie przejechac z 200 albo wiecej metrow na 1 biegu trzymajac wcisniety lekko pedal hamulca by tarl o tarcze. jak poczuje sie swadek, to zakonczyc by nie zagotowac plynu hamilcowego i rozwalic nic helm
Tego nie proponuje bo spierd..... Tarcze i klocki.
Wystarczy przejechać 100 km i sie dotrą.
Black