ABE F804 Nigdzie w tabelach nie ma takiego modelu silnika.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ABE F804 Nigdzie w tabelach nie ma takiego modelu silnika.
Witam. Wiem ze do kupna jakich kolwiek czesci do silnika nalezy podac jego oznaczenie u mnie jest ABE F 804. Wiem zo to jest wersja EUROPE GL z silnikiem 1.6 v8 pełen wtrysk 55kw/75km ale dziwi mnie bardzo ze buszujac po forum i przegladajac tabele z rodzajami silnikow nigdzie nie znalazlem silnika z moim oznaczeniem ABE. Patrzylem tez po modelu auta czyli EUROPE GL i tam tez nic nie ma o tym ze byly tam montowane silniki o oznaczeniu ABE. czym to jest spowodowane?? zapomnieki ze robili silniki z takimi oznaczeniami??Dzwine
Witam
Możecie jeszcze raz podać informacje na temat tych silników ABE F 804, gdyż takowy posiadam, a link podany przez "jawel" już nie działa.
A mam z tym silniczkiem lekki problem i chciałby zasięgnąc dokładniejszych informacji na temat tej wersji.
Dzięki z góry.
Jest u Was od niedawna i bardzo mi sie tu podoba.
PZDR Generał
Możecie jeszcze raz podać informacje na temat tych silników ABE F 804, gdyż takowy posiadam, a link podany przez "jawel" już nie działa.
A mam z tym silniczkiem lekki problem i chciałby zasięgnąc dokładniejszych informacji na temat tej wersji.
Dzięki z góry.
PZDR Generał
Szczyt hałasu: dwa kościotrupy uprawiające sex na blaszanym dachu... :D ^^
- witus29
- Użytkownik
- Kontakt:
general3 pisze:Witam
Dzięki z góry.
PZDR Generał
Ostatnio zmieniony śr kwie 02, 2008 10:09 przez witus29, łącznie zmieniany 1 raz.
Głupców się nie żałuje ,bo nikt ich nie sieje tylko sami rosną.
Kurde głupia sprawa bo ja też mam na tabliczce znamionowej nr ABE F804, a teoretycznie nie mogę mieć AEE bo mam golfa z 93r. (poj. 1598) a w tabeli z powyższego linku jest info, że AEE były produkowane od 09.1994r. Może powiecie mi gdzie mam szukać rodzaju silnika, ale od razu mówie że nie mam ani wlepy w bagażniku ani książki serwisowej ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
to nie jest oznaczenie silnika tylko zdaje się jakiejś normy ekologicznej, mam to samo na tabliczce znamionowej. Oznaczenie silnika jest na nim samym, na wklejce bagażniku lub jej kopii w oryginalnej książce serwisowejkrisch pisze:ABE F804
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dziś w karcie pojazdu znalazłem nr silnika ABU xxxxxxx (x to jakieś tam cyferki) i jak dobrze pamiętam wygląda identycznie jak ten ABU na fotce, ale myślałem do tej pory, że 1,6 miały tylko AEE i AEA. Szukałem jeszcze na bloku silnika ale nie znalazłem tego co szukałem. Potem ewentualnie wrzuce fote i poprosze autora tematu, zeby dał ci punkta.
Nie no ABU jak w morde strzelił, ale dla pewności 100% dodam jeszcze fotki z pytaniem, czy jest możliwość, że może to być jednak inny silnik ? (poj. 1,6 )
[ Dodano: 22 Kwi 2008 15:33 ]
http://www.vwclub.pl/Modele/VW%20MKIII/ ... i-lysy.htm
Wierząc powyższemu linkowi golfy 1,6 5-cio drzwiowe miały montowane tylko silniki ABU, tylko cosik te lata produkcji/sprzedaży coś mi nie pasują (moja golfina jest z 1993r.a 1,6 są niby od 94r. )
Nie no ABU jak w morde strzelił, ale dla pewności 100% dodam jeszcze fotki z pytaniem, czy jest możliwość, że może to być jednak inny silnik ? (poj. 1,6 )
[ Dodano: 22 Kwi 2008 15:33 ]
http://www.vwclub.pl/Modele/VW%20MKIII/ ... i-lysy.htm
Wierząc powyższemu linkowi golfy 1,6 5-cio drzwiowe miały montowane tylko silniki ABU, tylko cosik te lata produkcji/sprzedaży coś mi nie pasują (moja golfina jest z 1993r.a 1,6 są niby od 94r. )
Ostatnio zmieniony wt kwie 22, 2008 10:43 przez krisch, łącznie zmieniany 1 raz.
odkopuje . . ojciec ma golfa mk III i tez ma to samo na naklejce z tyłu a silnik 1.4 . . co wy na to ?
- GTI EDITION -
- Paweł Marek
- V.I.P.
odgrzeje kotleta
skoro u mnie w 1.9 tdi 93r. napisane jest ABE to jaki jest na prawde ? w tabeli pisze że jest to 1Z hehehe ? ?
skoro u mnie w 1.9 tdi 93r. napisane jest ABE to jaki jest na prawde ? w tabeli pisze że jest to 1Z hehehe ? ?
Ostatnio zmieniony pt gru 12, 2008 20:09 przez Mako, łącznie zmieniany 1 raz.