Problem z płynem chłodzącym / temperaturą TDI 115
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Chrupek 666
- Nowicjusz

- Kontakt:
Problem z płynem chłodzącym / temperaturą TDI 115
Witam
Potrzebuje porady i opinii i od czego zacząć, Problem polega na tym ze podczas stałej jazdy z dużymi prędkościami rzędu 180-215km/h po ok 5km płyn z układu chłodzenia zostaje wyrzucony przez zbiorniczek wyrównawczy po czym pojawiają sie komunikaty o braku płynu stopie i takie tam ale to normalne, podczas jazdy temperatura sie nie zmienia i wynosi ok 90st
po dolaniu płynu i jeździe do 180km/h jest ok nawet po 2000km
A następnym problemem w tym samym aucie jest to ze podczas ciągnięcia przyczepy nawet bagażowej i prędkości 110-120km/h obroty ok 2000-2100 zaczyna łapać teperature i komunikaty ble ble o wysokiej temperaturze płyn ucieka do zbiorniczka i tam zostaje a z nagrzewnicy leci zimne powietrze mimo wysokiej teper.po czym wszystko wraca do normy .
Proszę napiszcie coś mądrego bo mam takie przeczucie ze to uszczelka pod głowicą a wcale mi sie nie uśmiecha robić
Pozdrawiam
p.s jak sie kręcę koło komina jest ok ani płynu nie ubywa ani sie nie grzeje
Potrzebuje porady i opinii i od czego zacząć, Problem polega na tym ze podczas stałej jazdy z dużymi prędkościami rzędu 180-215km/h po ok 5km płyn z układu chłodzenia zostaje wyrzucony przez zbiorniczek wyrównawczy po czym pojawiają sie komunikaty o braku płynu stopie i takie tam ale to normalne, podczas jazdy temperatura sie nie zmienia i wynosi ok 90st
po dolaniu płynu i jeździe do 180km/h jest ok nawet po 2000km
A następnym problemem w tym samym aucie jest to ze podczas ciągnięcia przyczepy nawet bagażowej i prędkości 110-120km/h obroty ok 2000-2100 zaczyna łapać teperature i komunikaty ble ble o wysokiej temperaturze płyn ucieka do zbiorniczka i tam zostaje a z nagrzewnicy leci zimne powietrze mimo wysokiej teper.po czym wszystko wraca do normy .
Proszę napiszcie coś mądrego bo mam takie przeczucie ze to uszczelka pod głowicą a wcale mi sie nie uśmiecha robić
Pozdrawiam
p.s jak sie kręcę koło komina jest ok ani płynu nie ubywa ani sie nie grzeje
Ostatnio zmieniony pt kwie 25, 2008 12:11 przez Chrupek 666, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chrupek 666
- Nowicjusz

- Kontakt:
-
Chrupek 666
- Nowicjusz

- Kontakt:
Tak zgodzę sie z tobą ale przewody sprawdzałem na postoju probowałem go zagotować ale nic sie nie działo trzymałem go na 2000obr ok 15min i zero jakiś niepokojących objawów temperatury trzymał ok 90st przewody ok chłodnica też z ok nawet wentylator sie nie włączył a w momencie gdy po trasie z przyczepką złapał temperatury to wentylator pracował myślę ze jak znajdę troszkę czasu to rozbroję cały układ chłodzenia wymienię termostat tak profilaktycznie odmulę chłodnice i odpowietrzę dobrze układ i zobaczymy.
-
Chrupek 666
- Nowicjusz

- Kontakt: