spalanie i silnik po usunieciu kata???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
TUTENHAMON
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: TUTENHAMON » sob wrz 17, 2005 12:22

Skoro katbył pusty to tak jak by go nie było więc mocy nie odczujesz wywal te farfocle bo to tez przypycha układ.

TUTENHAMON

janusz przybylski

Post autor: janusz przybylski » sob wrz 17, 2005 13:04

wywaliłem porcelankę z kata 3 lata temu , nie zauważyłem zeby wiecej palił , na przegladach nie ma problemu bo diagnosta mówi że poniżej 1995 nie ma obowiazku sprawdzanie analizy spalin. Silnik jakby był żwawszy .Założyłem gaz i nie zauważyłem problemów w użytkowaniu samochodu. Wstawianie nowego katalizatora za 1000 zł nie ma sensu jeśli wartosć samochodu oscyluje w granicach 5000 zł.

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » sob wrz 17, 2005 13:56

TUTENHAMON pisze:Skoro katbył pusty to tak jak by go nie było więc mocy nie odczujesz wywal te farfocle bo to tez przypycha układ.
No bede dzis probowal gorzej jak nie wyjda i dalej bedzie grzechotal ;/

[ Dodano: Sob Wrz 17, 2005 15:43 ]
Niestety.
Rozebralem to wyciaglem tlumik srodkowy nic z niego nie wylecialo a grzechocze jak grzechotka malego Jasia. Trzeba kupic nowy i zalozyc...

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]

janusz przybylski

Post autor: janusz przybylski » ndz wrz 18, 2005 09:33

rafi1985 pisze:no i usunelem dzis kata i powiem szczerze ze odczuwam polepszone osiagi ale na wyzszysz obrotach. Oprocz tego pojawil sie inny dzwiek przy dodawaniu gazu,cos jakby bylo w srodku,jakby jakis kamyk albo cos,ale w sumie jestem zadowolony z zabiegu
ten dzwięk jest taki metaliczny i przy dodawaniu gazu dość dzwięczny ,jak w starym POLONEZIE 1500.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz wrz 18, 2005 10:56

a ja od paru dni nie mam nic pod podloga, kat po poprzednim wlasicilelu i tak byl pusty ale jak zakladalem tlumik z koncowy to szpece jak wyciagali rure i pozniej zakladali kata to zalozyli do goru nogami czyli wybrzuszeniem w dol i na kazdym progu zwalniajacym czy glebszej koleinie przycieralo i luzowalo mi to pierwsze laczenie na sruby, wkurzylem sie i wstawilem rure.teraz jest strasznie glosno w aucie bo jest tylko prosta rura i jeden tlumik tylko koncowy (basowy), bede musial wstawic jakis srodkowy bo tak dlugo nie wytrzymam.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”