Jak zdjac zaciski z tarczy w Sharanie?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

crreig
Nowicjusz
Nowicjusz

Jak zdjac zaciski z tarczy w Sharanie?

Post autor: crreig » pt mar 28, 2008 15:39

Mam problem chciałem wymienic klocki hamulcowe z tyłu, niemoge zdjąc zasisku z tarczy - chciałem odrazu wyminic tarcze Zabrałem sie za odkrecenie dwóch srób zacisku ale tłoczek cały czas trzyma :/ i niemoge go zciągną z tarczy:/ z przodu wiem ze idzie normalnie cofnąc tłoczek ale z tył cos nie idzie :-? Ma ktos jakis sposób aby zdjac ten cylinderek??? bez jakis specjalnych przyżądów??

Prosze o pomoc bo mam samochód na klockach i sie delikatnie mowiąc wkurzylem na ta całą sytuację
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 20:48 przez crreig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » pt mar 28, 2008 15:44

a przypadkiem nie masz zaciagniętego ręcznego??? Jak mozesz to wżuć jakieś foty tobedzie lepiej widać i wtedy moze uda sie coś ustalić

crreig
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: crreig » pt mar 28, 2008 16:09

Nie mam tarcz sie obrace, probelm jest nastepujący na tarczy śa leciutki renty, i wszytko byłoby ok gdyby ktos powiedzieł mi jak cofnoąc ten chol..ny tłoczek. Ktos mi gkiedys wspominał o jakim specjalnym przyzadzie i ze z tyłu trzeba toczek niby wkrecac., ale zabardzo mu w to nieuwierzyem

Moze któs kiedys juz robił hamulce tarczowe tył np. w passsacie bo passat czy sharan to prawie to samo

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt mar 28, 2008 22:48

jeśli jest tak jak u mnie w Vento: dźwigienka od recznego w pozycji spoczynkowej opiera się o plastykowy kołeczek. Wyciągasz go jest na wcisk. To spowduje że dźwigienka pozwoli się więcej przekręcić 9 w tą stronę w którą kołek jej nie puszczał) i tłoczek powinien więcej odejść od klocka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”