Probemy z alternatorem , lub regulatorem napięcia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- GROSZEK_VW
- ...
- Kontakt:
Probemy z alternatorem , lub regulatorem napięcia
mam problem bo nie wiem jak sprawdzić czy nawala mi alternator lub regulator napieci
dzieje sie tak ze podczas jazdy mam normalne lądowanie a po chwili nie ma tego lądowania i volty pobierane są z akumulatora chwila jazdy znów jest lądowanie czym moze byc to spowodowane???
raczej to nie będą szczotki bo odpala normalnie bez zajekniecia jezeli akumulator zostanie doładowany odpowiednio!
czekam na wasze sugestie!!!
pozdrawiam!
dzieje sie tak ze podczas jazdy mam normalne lądowanie a po chwili nie ma tego lądowania i volty pobierane są z akumulatora chwila jazdy znów jest lądowanie czym moze byc to spowodowane???
raczej to nie będą szczotki bo odpala normalnie bez zajekniecia jezeli akumulator zostanie doładowany odpowiednio!
czekam na wasze sugestie!!!
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 23:55 przez GROSZEK_VW, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
moze cos poprostu masz luzne(przewod)przy aku.mozesz rozebrac w mak alternator i sprawdzic wszystko.jest tam pare elementow lutowanych ktore np moga nielaczyc.a co ma do tego ta ankieta?
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 21:31 ]
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 21:31 ]
jesli co jakis czas niebedzie ladowania przez chwile to i tak aku bedzie naladowane.wiec to nieodpowiedz ze szczotki dobrePRZEMO83 pisze: jezeli akumulator zostanie doładowany odpowiednio!
- GROSZEK_VW
- ...
- Kontakt:
ankieta tak przy okazjipiotr2 pisze:moze cos poprostu masz luzne(przewod)przy aku.mozesz rozebrac w mak alternator i sprawdzic wszystko.jest tam pare elementow lutowanych ktore np moga nielaczyc.a co ma do tego ta ankieta?
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 21:31 ]jesli co jakis czas niebedzie ladowania przez chwile to i tak aku bedzie naladowane.wiec to nieodpowiedz ze szczotki dobrePRZEMO83 pisze: jezeli akumulator zostanie doładowany odpowiednio!
jutro zaczne rozbierac zobaczymy, ale dziwne jest to ze raz dziala raz nie!
kiedys naprawialem podobny przypadek.w aucie nieladowal a na stole pod maszyna do sprawdzania ladowal.wyciagalem gada 2 razy.okazalo sie ze naciąg paska klinowego powodowal ze szczotki odchodzily od pierscieni.lozyska byly minimalnie zuzyte plus ciut krutsze szczotki i pupa.sprawdz tez pierscienie po ktorych chodza szczotki
- GROSZEK_VW
- ...
- Kontakt:
a wiec odebrałem samochód od elektryka i co naprawił:
musiał wymienic koło pasowe od alternatora bo jak mówił ze jak właczył swiatła dmuchawe radio itd to wogule koło pasowe sie nie kreciło a kiedy wszystko było po wyłanczane to sie kreciło i normalnie wszystko ładowało
Teraz mam nadzieje ze juz jest wszystko wpożadku tak wiec sprawdz koło pasowe czy sie kreci pod obciazeniem pradu jesli to bedzie to, to przy okazji wymien pasek klinowy pozdro ))
musiał wymienic koło pasowe od alternatora bo jak mówił ze jak właczył swiatła dmuchawe radio itd to wogule koło pasowe sie nie kreciło a kiedy wszystko było po wyłanczane to sie kreciło i normalnie wszystko ładowało
Teraz mam nadzieje ze juz jest wszystko wpożadku tak wiec sprawdz koło pasowe czy sie kreci pod obciazeniem pradu jesli to bedzie to, to przy okazji wymien pasek klinowy pozdro ))
Pomogłem, podziękuj niech praca nie idzie na marne :))
- GROSZEK_VW
- ...
- Kontakt:
dzis zalozylem od dzialajacego alternatora w 100% regulator i wogole nie ladowalo!!!
zalozylem swoj ladowalo! tylko zrobilem rundke po miescie i szok znow to samo ale jak ta usterka wyskakiwala dodawalwm gazu znacznie badz zrzucalem bieg i gaz opor i wszystko wracalo do normy na jakis czas!!!!!
wogole to regulator moj wyprodukowany jest made in YOGOSLAWIA
jak dobrze pamietam jakis sen poprostu ze takie czesci mozna znalesc!!!
zalozylem swoj ladowalo! tylko zrobilem rundke po miescie i szok znow to samo ale jak ta usterka wyskakiwala dodawalwm gazu znacznie badz zrzucalem bieg i gaz opor i wszystko wracalo do normy na jakis czas!!!!!
wogole to regulator moj wyprodukowany jest made in YOGOSLAWIA
jak dobrze pamietam jakis sen poprostu ze takie czesci mozna znalesc!!!
Ostatnio zmieniony pt mar 28, 2008 18:43 przez GROSZEK_VW, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt: