stukanie w okolicach hamulcow(?) pedalow(?) gazu(?)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
rss05
Mały gagatek
Mały gagatek

stukanie w okolicach hamulcow(?) pedalow(?) gazu(?)

Post autor: rss05 » śr mar 26, 2008 12:46

zauwazylem ze w czasie skrętu wyczuwam lekkie stukanie w okolicach hamulcow, pedalow, tak jakby bylo cos poluzowane i wtedy wlasnie silnik zachowuje sie tak jakby chcial zgasnac (obroty spadaja)... ale wyczuwam to tylko podczas skrętu, w czasie jazdy jest ok.. co to moze byc??

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » śr mar 26, 2008 12:53

przeguby zewnętrzne sa już zużyte, nadają się do wymiany, przeguby można sprawdzić jadąc wolno na mocno skręconych kołach w prawo lub lewo (np. na 1 lub 2 biegu), wtedy będziesz słyszał taki regularny stukot z prawej lub lewej strony samochodu, wtedy będziesz wiedział, że to przegub do wymiany.
Ostatnio zmieniony śr mar 26, 2008 12:55 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Obrazek

ozyrys00
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ozyrys00 » śr mar 26, 2008 15:00

Jeżeli chodzi o to, ze przy pełnym skręcie stuka to u mnie był podobny objaw mówili ze przeguby, co sie okazało pojechałem do znajomego mechanika wymienił sworznie i przestało pukać. A jeżeli chodzi o to, ze silnik pracuje jakby chciał zgasnąć to u mnie jest tak samo, ze przy pełnym skręcie obroty nieznacznie spadają. Czytałem gdzieś na forum, ze przy max skręconych kołach pompa wspomagania musi dać duże ciśnienie, co za tym idzie ciężej się kręci i może przydusić lekko silnik.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”