Problem z odpaleniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Andi80i
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z odpaleniem

Post autor: Andi80i » ndz mar 23, 2008 13:05

Witam. Mam problem z moim Golfem II 1,3 NZ. Żeby go uruchomić muszę wciskać pedał gazu, Jak puszczę to od razu gaśnie. Wymieniłem ostatnio kopułkę i czujnik ciśnienia oleju bo przeciekał. Świece i kable są w porządku. Sonda też. Brak mi pomysłów już. Ma ktoś pomysł jaka może być jeszcze przyczyna? Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Awatar użytkownika
Biolyvyoob
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Biolyvyoob » pn mar 24, 2008 12:45

Witam.
Możliwości jest wiele np, czujnik temperatury, potencjometr przepustnicy itd.
Najprościej podpiąć pod VAGA i zobaczyć parametry.

Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn mar 24, 2008 12:53

Zacznij od kontroli czujnika temperatury płynu chłodzącego, dane jaki ma mieć opór przy danej temperaturze znajdziesz na forum. Biolyvyoob, ten silnik niema ani potencjometru przepustnicy ani możliwości podłączenia do VAGA.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

specjaljp
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: specjaljp » pn mar 24, 2008 12:59

Mam również problem z odpaleniem zimnego silnika 1.6 na gaźniku 2ee. Rozruch umożliwia mi jedynie bezpośrednie dolanie paliwa strzykawką w gardziel gaźnika. Wymieniłem pompę paliwa , świece, filtry, aparat zapłonowy, a i tak po jedo dwu dniowym postoju tylko zastrzyk paliwa umożliwia natychmiastowy rozruch. Proszę o pomoc w tym temacie
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 13:01 przez specjaljp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Biolyvyoob
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Biolyvyoob » pn mar 24, 2008 13:22

Paweł Marek masz rację pochrzaniły mi się oznaczenia silnika :)

Potrzebujesz części ?? Napisz do mnie, mam wiele części do MK2 , MK3

Andi80i
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Andi80i » pn mar 24, 2008 20:02

Czujnik temperatury mam w porządku. Znajomy mi podpowiedział że może to być przestawiony rozrząd. Jutro daję na warszta. Nie mam już sił. Dzięki za podpowiedzi.

Awatar użytkownika
ppoll27
Forum Master
Forum Master

Post autor: ppoll27 » śr mar 26, 2008 11:36

specjaljp pisze:Mam również problem z odpaleniem zimnego silnika 1.6 na gaźniku 2ee. Rozruch umożliwia mi jedynie bezpośrednie dolanie paliwa strzykawką w gardziel gaźnika. Wymieniłem pompę paliwa , świece, filtry, aparat zapłonowy, a i tak po jedo dwu dniowym postoju tylko zastrzyk paliwa umożliwia natychmiastowy rozruch. Proszę o pomoc w tym temacie
sprawdź układ paliwowy - filtr paliwa - pompę paliwa czy nie cieknie po bokach - odstojnik paliwa czy jest drożny - filtr w króćcu wejściowym paliwa do gaźnika ...
sprawdź podstawę gaźnika czy nie ma dziur ...
czy jak już zapali to chodzi OK ?
chcesz więcej informacji o tym gaźniku - podeślij maila na PW :bigok:

TDPower

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”