Problem z odpaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z odpaleniem
Witam. Mam problem z moim Golfem II 1,3 NZ. Żeby go uruchomić muszę wciskać pedał gazu, Jak puszczę to od razu gaśnie. Wymieniłem ostatnio kopułkę i czujnik ciśnienia oleju bo przeciekał. Świece i kable są w porządku. Sonda też. Brak mi pomysłów już. Ma ktoś pomysł jaka może być jeszcze przyczyna? Będę wdzięczny za każdą pomoc.
- Biolyvyoob
- Mały gagatek

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

Zacznij od kontroli czujnika temperatury płynu chłodzącego, dane jaki ma mieć opór przy danej temperaturze znajdziesz na forum. Biolyvyoob, ten silnik niema ani potencjometru przepustnicy ani możliwości podłączenia do VAGA.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Mam również problem z odpaleniem zimnego silnika 1.6 na gaźniku 2ee. Rozruch umożliwia mi jedynie bezpośrednie dolanie paliwa strzykawką w gardziel gaźnika. Wymieniłem pompę paliwa , świece, filtry, aparat zapłonowy, a i tak po jedo dwu dniowym postoju tylko zastrzyk paliwa umożliwia natychmiastowy rozruch. Proszę o pomoc w tym temacie
Ostatnio zmieniony pn mar 24, 2008 13:01 przez specjaljp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Biolyvyoob
- Mały gagatek

- Kontakt:
sprawdź układ paliwowy - filtr paliwa - pompę paliwa czy nie cieknie po bokach - odstojnik paliwa czy jest drożny - filtr w króćcu wejściowym paliwa do gaźnika ...specjaljp pisze:Mam również problem z odpaleniem zimnego silnika 1.6 na gaźniku 2ee. Rozruch umożliwia mi jedynie bezpośrednie dolanie paliwa strzykawką w gardziel gaźnika. Wymieniłem pompę paliwa , świece, filtry, aparat zapłonowy, a i tak po jedo dwu dniowym postoju tylko zastrzyk paliwa umożliwia natychmiastowy rozruch. Proszę o pomoc w tym temacie
sprawdź podstawę gaźnika czy nie ma dziur ...
czy jak już zapali to chodzi OK ?
chcesz więcej informacji o tym gaźniku - podeślij maila na PW
TDPower