Naprawa Pompy Wtryskowej w III 1.9 TDI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Apachos
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Naprawa Pompy Wtryskowej w III 1.9 TDI

Post autor: Apachos » czw wrz 01, 2005 19:18

Witam,

Jakiś czas temu miałem problem z pompą wtryskową.....:(
Znaczy konkretnie to lało się zniej albo inaczej ciekło, leciało w czasie jazdy i wszędzie zostawiałem plamy...............Problem okazał się ze zrobieniem tego..... :foch:
:kac: Objeździłem kilku fachmanów w wawie............i każdy mówił..........Paaanie! minimum 2-2500 tysiąca............. :ass:
W końcu trafiłem do jednego gościa co specjalizuje się w dieslach, pompach wtryskowych i tego typu naprawach....obejrzał wszystko i powiedział że trzeba wymienić wszystkie uszczelniacze, wyjąć pompę, przejrzeć i na nowo wszystko poustawiać..........
Za to wszystko miałem zapłacić 600 zł....nibu też dużo ale w porównaniu z tym co słyszałem gdzie indziej to naprawdę "okazja".....
Oddałem go na dwa dni, facet według mnie jest naprawdę w porządku! :okej:
Z tego co wiem z innych źródeł to same części kosztują 350 zł, do tego wyjęcie, ustawienie nowych parametrów, przejrzenie pompy, wtrysków i td...potem włorzenie.
Na te uszczelniacze mam gwarancję :cool: :cool:
Jeżdżę od kilku tygodni i jest okej :grin:
Podaję namiary jakby co:
jest to w wawie przy ulicy Garażowej 4.
Mokotów niedaleko galerii mokotów.

:okej:

Była Ibiza 190 KM, Mazda MX5-czas na coś nowego.

Awatar użytkownika
dzikusek99
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikusek99 » pt wrz 02, 2005 09:02

Ja tez oddalem do zakladu specjalizujacego sie w dieslach - nie pamietam jaka ulica. Odchodzi od Pulawskiej ( niedaleko geanta) Za podobno regeneracje dalem 400zl. Rowniez jestem zadowolony. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nefal
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: nefal » pt wrz 16, 2005 16:36

Na wakacjach byłem pod Wrockiem. I tam mi padła pompa w tdi. Kosmos to było wogóle znaleźć kogoś kto by się tym zajął. Ale w końcu się udało. Zapłaciłem 800 zł za wymiane sprężyn, uszczelniaczy i regulacje.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”