Temperatura silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
hehe z tą temperaturą w golfach to jest *#cenzura#* Ja natomiast ciagle mam 100* czy to trasa czy miasto(no moze na miescie lekko wyzej podchodzi i wentyl sie włancza). Wiec wymieniłem termostat dalej tak samo.Wymieniłem drugi termostat dalej tak samo-a wymieniałem na orginalne Wahlery co Vw wkłada.Mysle sobie, to pewnie mam dobry termostat tylko czujnik *#cenzura#*-wymieniłem czujnik temp.-dalej to samo(100*).Noi szlak mnie trafił dalem sobie spokój.
Jednak ostatnio wpadłem na pomysl ze zmierze temperatura wody w układnie i porownam z licznikiem na tablicy-jak pomyslal tak zrobił Wziołem sobie miernik elektryczny z tym ze mam taki z wyjsciem na czujnik temp.(bardzo dokładnie pokazuje).Nagrzałem auto do tych "100*" odkreciłem sobie zbiorniczek wyrównawczy i wsadzilem ten termometr... i co sie okazało pokazal 90* A jak sie zagrzał ze mi pokazywal 95* to akurat wentylatorek i zchlodzil do 90*-a na tablicy twardo stoi 100* i nawet wiecej.
Wiec zrobcie sobie taki zabieg bo wymienicie wszystko a tu zegary zle wam pokazują
Jednak ostatnio wpadłem na pomysl ze zmierze temperatura wody w układnie i porownam z licznikiem na tablicy-jak pomyslal tak zrobił Wziołem sobie miernik elektryczny z tym ze mam taki z wyjsciem na czujnik temp.(bardzo dokładnie pokazuje).Nagrzałem auto do tych "100*" odkreciłem sobie zbiorniczek wyrównawczy i wsadzilem ten termometr... i co sie okazało pokazal 90* A jak sie zagrzał ze mi pokazywal 95* to akurat wentylatorek i zchlodzil do 90*-a na tablicy twardo stoi 100* i nawet wiecej.
Wiec zrobcie sobie taki zabieg bo wymienicie wszystko a tu zegary zle wam pokazują
Generacja generacją ale jak sie silnik rozgrzeje powinno byc 90 C i tyla )ksorzel pisze:Panowie u mnie jest to samo i chyba nie ma sie co przejmowac, mi sie wydaje ze to nic takiego zwlaszcza w lecie gdy sa duze temperatury zreszta te silniki nie sa doskonale, u mojego ojca w Golfie IV jakbym nie jezdzil jest 90 C i sie nie waha ale to juz inna generacja
-
- Mały gagatek
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja radzę kupić oryginał wtedy jest wszystko jak trzeba. U mnie bez względu na temperaturę otoczenia i styl jazdy zawsze jest 90 stopni (jak się silnik rozgrzeje oczywiście).
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)