Podgrzewane lusterka w VW
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mata jest lepsza bo masz rownomiernie rozprowadzone cieplo (jezeli widziales jak to jest zrobione),poza tym pobieraja ok 15-20 wat na strone,natomiast przy rezystorach moc wydzielana masz wieksza czyli wiekszy pobor dla alternatora i grzeja bardziej nierownomiernie(mialem kiedys przylepione w maluszku),dodatkowo musisz polutowac 3,4 rezystory,a tu masz juz gotowe urzadzenie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli to by była prawda to do końca życia już bym szczęścia nie miał.mierzwin pisze:Czytałem gdzieś - ale już nie pamiętam gdzie - że można zdjąć przyklejone lusterko za pomocą opalarki albo za pomocą suszarki o dużej mocy... Tylko trzeba delikatnie aby nie pękło Ci lusterko. Wtedy to już klapa - 7 lat nieszczęść
Tyle wkładów w tym roku połamałem
- Szymon Czarkowski
- Mały gagatek
No właśnie. A czy któryś z Was wyjmował to lustro ?majkel pisze:Jeśli to by była prawda to do końca życia już bym szczęścia nie miał.mierzwin pisze:Czytałem gdzieś - ale już nie pamiętam gdzie - że można zdjąć przyklejone lusterko za pomocą opalarki albo za pomocą suszarki o dużej mocy... Tylko trzeba delikatnie aby nie pękło Ci lusterko. Wtedy to już klapa - 7 lat nieszczęść
Tyle wkładów w tym roku połamałem
Nie mam pojęcia czy jest przyklejone czy wciskane.
Warto byłoby wiedzieć bo na 100% zrobię sobie podgrzew.
POZDRAWIAM !
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
odnosnie schematow....
sa na volkswagen.msk.ru
po angielsku i maja opisane tez nozki na stycznikach
proponuje podlaczyc do wlacznika od ogrzewania szyby
bajer fajny i juz dluuuugo myslalem nad tym zeby zrobic sobie taki
pod ten sam wlacznik ida kable od przewodow od podgrzewanych spryskow...
pozdro
sa na volkswagen.msk.ru
po angielsku i maja opisane tez nozki na stycznikach
proponuje podlaczyc do wlacznika od ogrzewania szyby
bajer fajny i juz dluuuugo myslalem nad tym zeby zrobic sobie taki
pod ten sam wlacznik ida kable od przewodow od podgrzewanych spryskow...
pozdro
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
chyba jeszcze dzis bede grzebal przy moim prawym lustrze...gipson pisze:Co do elektryki to juz chyba kazdy wie jak ja podlaczyc. ale na pewno nie kazdy wie jak wyjac lustro nie uszkadzajac go i o to wlasnie pytam. Znalazlem na forum tylko opis wyjecia lustra w mk2 ale z dzielona szyba.
co i w jaki sposob popsulem to ci napisze
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39702694
Kupilem te wkladki. Ten rozmiar pasuje idealnie do MK2 jakby ktos kiedys sie zastanawial.
Kupilem te wkladki. Ten rozmiar pasuje idealnie do MK2 jakby ktos kiedys sie zastanawial.