Problem z odpaleniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

maltren

Problem z odpaleniem

Post autor: maltren » czw mar 20, 2008 15:32

Witam

Golf 2 1.8 RP

Mój problem z odpaleniem zaczął się wczoraj. Ściągnąłem pokrywę zaworów w celu zdiagnozowania uszczelki, czy jeszcze się do czegoś nadaje. Razem ze ściągnięciem jej ściągnąłem również wąż dochodzący z gaźnika do pokrywy jak i kable od świec. I to były moje wszystkie rzeczy jakie ruszałem. Wszystko złożyłem do kupy. Następnie próba odpalenia i silnik odpalił ale strasznie szarpał i po chwili zgasł. Drugim razem to samo. Sprawdziłem wszystko ponownie czy czegoś nie ominąłem i niestety każda następna próba odpalenia skutkuje tym samym- rozrusznik ładnie kręci lecz co jakieś 4s ma chwilową przerwę (takie lekki przymulenie). Co ciekawe podczas tego "przymulenia" zapala się dioda od układu chłodzącego. Oczywiście stan płynu chłodzącego jest jak i przedtem problemów z temperaturą nie było.

Może ktoś będzie wiedział o co może w tym wszystkim chodzić i czy mechanik mi się nie kłania...
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 15:34 przez maltren, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » czw mar 20, 2008 15:42

możliwe, że źle podpiąłeś przewody na świece, wystarczy, że włożysz nie ten co potrzeba i silnik już pracuje tylko ledwo na dwa gary. Pokombinuj z przewodami WN.

Obrazek
Obrazek

maltren

Post autor: maltren » czw mar 20, 2008 15:51

O szczerzę jestem trochę zaskoczony bo raz świece czyściłem, tydzień temu wymieniałem i wszystko było ok. Nie wiedziałem, że obowiązuje jakaś zasada podpinania kabli. prezesso, możesz napisać jak to ma wyglądać?

Zrobione i moja niewiedza okazała się straszliwa ;) Jednak pomylone były kable. Sorry za problem i taki głupi temat ale naprawdę przeczytałem już masę informacji o RP-kach (stale się douczam) i nie przyszło mi do głowy, że kolejność kabli ma znaczenie ;)
Ostatnio zmieniony czw mar 20, 2008 17:49 przez maltren, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”