...po wymianie rozrządu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
...po wymianie rozrządu
Czy możliwe, że jest zle ustawiony rozrząd?
Po wymianie paska i napinaczy wydaje mi się, że 1,9tdi 110KM, zrobił sie bardziej mułowaty, wolniejszy?!
Czy może być przestawiony zapłon, jezeli odpalanie jest OK, głośnośc pracy tez wydaje się OK!?
Dzieki
Po wymianie paska i napinaczy wydaje mi się, że 1,9tdi 110KM, zrobił sie bardziej mułowaty, wolniejszy?!
Czy może być przestawiony zapłon, jezeli odpalanie jest OK, głośnośc pracy tez wydaje się OK!?
Dzieki
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Mówimy o silniku TDI i jeżeli za pojęciem "zapłon" kryje się kąt początku wtrysku to ok. Ale nie ma on wpływu na pracę silnika, decydujące znaczenie ma przy rozruchu. Jeśliby wypadł poza wartości zadane - po wymianie rozrządu trzeba go sprawdzić VAG-iem - byłyby trudności z odpaleniem silnika. O tym kolega nie pisze. Podczas jazdy zaś komp sam sobie o początku wtrysku decyduje. Gdyby zaś rozrząd był przestawiony to techon byłby pewny że "zrobił sie bardziej mułowaty, wolniejszy?! ". Objawy byłyby wyraźne; słaby, kopci...... Diagnostyka VAG-iem bardzo by pomogła.
...problem jednak tkwi w zapowietrzaniu się układu paliwowego(cały czas lecą bąble za filtrem)!
tYLKO GDZIE- FILTR JEST NOWY! a więc jedynie może gdzieś puszczać na podgrzewaczu na filtrze (tak to się chyba nazywa)?
Jak myslicie!?
wydaje mi się, że to to, bo połączyłem bez filtra i było ok! -bęz bąbli( jezdzic nie jezdziłem)!
tYLKO GDZIE- FILTR JEST NOWY! a więc jedynie może gdzieś puszczać na podgrzewaczu na filtrze (tak to się chyba nazywa)?
Jak myslicie!?
wydaje mi się, że to to, bo połączyłem bez filtra i było ok! -bęz bąbli( jezdzic nie jezdziłem)!
to znaczy, ze nie ma żadnej straty mocy!? U mnie objawaja się, tym że jest muł!Corvax pisze:U mnie tez lecą, nie pomogło nawet wymienianie przewodów - ale problemów z tego powodu nie mam.
Jezeli wciskam ostro na 3 to przy około 3500tys obr, wyraznie przerywa i przestaje ciągnąc!? MOze to cos innego?