woda pod deska rozdzielcza od strony kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
woda pod deska rozdzielcza od strony kierowcy
witam,pewnego pieknego dnia po deszczu przy hamowaniu znad pedałow wylala mi sie na buty woda.po zatrzymaniu stwierdzilem ze woda jest w okolicach puszki bezpieczników,w okolicach kolumny kierownicy.bylem u mechanika i powietrzem pod cisnieniem przedmuchał kanaliki odprowadzajace wode w potrzybiu.problem jakby zniknal.ale po pewnym czasie po deszczach zauwazylem pojedyncze kropelki przy dzwigni otwierania maski...dywanik byl suchy wiec problem potraktowalem z przymrózeniem oka.az do dzis...pierwsze hamowanie i chlust-strumyk wody na buty...czy to mozliwe ze kanaliki odprowadzajace wode moga tak czesto sie przytykac?
raczej kanaliki się nie przytykają tak szybko. Ja bym obstawił na wężyk odprowadzający wodę z szyberdachu, który prawdopodobnie spadł. Jest on połączony z odprowadzeniem (gumowy dzyndzel pomiędzy zawiasami drzwi) w słupku, a znajduje się dokładnie nad bezpiecznikami. Jak przyhamujesz to woda z dachu wlewa się właśnie nim do środka zamiast na zewnątrz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
yo
a ten wezyk jest w tej gumowej sprezynce?trzeba ja zdjac?czy nad bezpiecznikami szukac?
[ Dodano: 15 Mar 2008 13:41 ]
no i taki rzyt przy hamowaniu wystepuje do momentu az spod tej deski sie wszystko zleje.i jeszcze jedno.jak mi wtedy przedmuchali odplywy(duzo lisci i smieci i blota)to deszcze nie deszcze zima snieg i nic nie bylo az ok 2miesiecy temu pojawily sie te kropelki przy dzwigni od podnoszenia maski...na zewnatrz szyby na dole jest taka oslona plastikowa i w jednym miejscu mi odstaje delikatnie a od strony pasazera 2 dni temu ktos mi taka mala zaslepke zaje*ał z tej oslony.jest mozliwosc ze to przez to?choc nie wydaje mi sie ze to od wody ma chronic
[ Dodano: 15 Mar 2008 13:41 ]
no i taki rzyt przy hamowaniu wystepuje do momentu az spod tej deski sie wszystko zleje.i jeszcze jedno.jak mi wtedy przedmuchali odplywy(duzo lisci i smieci i blota)to deszcze nie deszcze zima snieg i nic nie bylo az ok 2miesiecy temu pojawily sie te kropelki przy dzwigni od podnoszenia maski...na zewnatrz szyby na dole jest taka oslona plastikowa i w jednym miejscu mi odstaje delikatnie a od strony pasazera 2 dni temu ktos mi taka mala zaslepke zaje*ał z tej oslony.jest mozliwosc ze to przez to?choc nie wydaje mi sie ze to od wody ma chronic