mam problem z wolnymi obraotami w swoim golfie3. Na zimnym silniku po odpaleniu jeszcze w miare pracuje przez 5 minut a potem gasnie. Doszły mnie sluchy ze to moze byc spowodowane uszkodzona sonda lambda.Mam jeszcze nie wielki wyciek oleju przy uszczelce,ale chyba to nie jest przyczyna tych dolegliwości.
jeszcze jedne problem z obrotami-jak jest mokro( a to sie działo jeszcze duzo wczesniej niz ten wczesniejszy problem) traci moc no i oczywiscie jak zrzucam na luz podczas jazdy to gasnie. Bede bardzo wdzieczny za pomoc
gasnie na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- silent_rob
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sonda uszkodzona nie bedzie powodowala gasniecia silnika napewnoatest pisze:moze byc spowodowane uszkodzona sonda lambda
tak jak mowi herflik95kopułka, palec, przewody, świece do kontroli przebicie gdzies moze byc , kable od cewki mozna sprawdzic tez i mase na silnikuatest pisze:problem z obrotami-jak jest mokro( a to sie działo jeszcze duzo wczesniej niz ten wczesniejszy problem) traci moc no i oczywiscie jak zrzucam na luz podczas jazdy to gasnie
podaj moze symbol silnika jaki tam masz
cos moze z nastawnikiem przepustnicy nie trybi ale to powiem wiecej jak bede wiedzial jaki jets symbol silnika
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 23:27 przez silent_rob, łącznie zmieniany 1 raz.
cos moze z nastawnikiem przepustnicy nie trybi ale to powiem wiecej jak bede wiedzial jaki jets symbol silnika [/quote]
silnik AEA 1.6 hmm o to chodzi??
silnik AEA 1.6 hmm o to chodzi??
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 23:49 przez atest, łącznie zmieniany 1 raz.