Problem z temp. dziwne bardzo...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z temp. dziwne bardzo...
Witajcie,mam Passata B5 1.9 TDI 90KM AHU wczoraj wymienialem chlodnice,pompe wody i termostat.Dzieje sie dziwna rzecz,mianowicie auto chyba dosc szybko sie nagrzewa(choc tutaj nie jestem pewien) ale wskaznik idzie do 110stopni i tak sie zatrzymuje(wyglada to tak jakby sie przestawilo cos i z 90stopni zrobilo sie 110) wychyla sie do 110 i nie grzeje sie dalej,pojemnik wyrownanwczy zimny,nic sie nie gotuje,nie bulgocze nic ,jest niby ok.Moze byc ze termostat cos jest padniety??I teraz najwazniejsze moge tak narazie jezdzic?Do mechanika bede mogl podjechac gdzies dopiero we wtorek srode :/ a do tej pory potrzebuje auto...
Cos mozecie poradzic??
Cos mozecie poradzic??
Zrobilem vag i pokazal tyle :
[img][img]http://img356.imageshack.us/img356/9537/tempmt6.jpg[/img] [/img]
Wiec temp. chyba ok??
[img][img]http://img356.imageshack.us/img356/9537/tempmt6.jpg[/img] [/img]
Wiec temp. chyba ok??
Na zegarach bylo 110stopni i wogole wskazowka idzie do 110 i sie zatzymuje(tak jak kiedys przy 90) czy wentylato sie wlaczyl czy nie ?? nie wiem :/ :/damcio151 pisze:a na zegarach ile było i czy przy tych 110 st. załącza Ci się wiatrakwicher123 pisze:Wiec temp. chyba ok??
Nic nie bulgotalo,nawet plyn chlodzacy byl nomalnie cieply... Czyż by to czujnik?Ale to toszke dziwne bo wymienialem pompe,chlodnice i temostat i teraz mam takie jaja !!
wychodzi na czujnik ... pewnie wcześniej miałeś niedogrzany silnik i źle wskazujący czujnik pokazywał 90 a w rzeczywistości było 70 ... po wymianie termostatu się to zmieniło . Czujniki są 2 w jednej obudowie . Wymień i powinno być dobrzeNic nie bulgotalo,nawet plyn chlodzacy byl nomalnie cieply... Czyż by to czujnik?Ale to toszke dziwne bo wymienialem pompe,chlodnice i temostat i teraz mam takie jaja !!
Wczesniej pokazywalo mi mniej niz 90 stopni ale i tempeatura byla slaba Przyczyna pompa i chlodnica i termostat.Wymienilem te 3 rzeczy no i teraz mam wskazania wyzszedamcio151 pisze:wychodzi na czujnik ... pewnie wcześniej miałeś niedogrzany silnik i źle wskazujący czujnik pokazywał 90 a w rzeczywistości było 70 ... po wymianie termostatu się to zmieniło . Czujniki są 2 w jednej obudowie . Wymień i powinno być dobrzeNic nie bulgotalo,nawet plyn chlodzacy byl nomalnie cieply... Czyż by to czujnik?Ale to toszke dziwne bo wymienialem pompe,chlodnice i temostat i teraz mam takie jaja !!
Mozesz mi powiedziec,pomoc kupic czujnik?Jak go szukac itp?
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 15:43 przez wicher123, łącznie zmieniany 1 raz.