Problemy z obrotami w RP

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Problemy z obrotami w RP

Post autor: grandi » wt mar 11, 2008 01:18

A więc pewien czas temu zaczełaq mi migać kontrolka żółta chek engine , kolega doradził mi żebym wymienił filtr bo był trochę zasyfiony, wymieniłem i dałem resa kompa. Po resie silnik na biegu jałowym zaczoł wyć cały czas na 2 tys obrotów i nie schodził kontrolka się już nie paliła.
Zaprowadziłem auto do mechanik powiedział że krokowiec był walniety i wymienił mi na używkę boscha , auto odebrałem rano. Silnik pracował o wiele ciszej praktycznie wcale nie było go słychać , może minimalnie przygasał ale nie gasł jak był zimny na ciepłym było oki.
Przejechałem 30 km tego dnia.
Leciałem 120 km (poraz pierwszy po wymianie) i przed światłami zacząłem hamować , spokojnie tak żeby stanąć , jak wyhamowałem do zera to zgasł , myślę co jest nigdy tego nie miałem .
Przejechałem 300 km zgasła mi na światłach , jak go odpaliłem to pracoawał tak jak by młody kierowca go prowadził i żle wciskał sprzęgło wysokie obroty niskie i tak góra dół góra dół ,
miałem problem żeby zjechać z krzyżówki i mam tak cały czas.
I teraz mam tak cały czas góra dół nie idzie jechać bo mogę rozwalić skrzynie albo sprzęgło
Dodam do tego że słysze tykanie w przekaźnikach do puki wskazówka nie wkroczy na białe pole tak na początek a tego ne było dodam że zalałem go dzis super 95 z orlenu.
To jest moja pierwsza awaria , auto jest z rodziny przebieg autentyczny 204 tys ja bez żadnej awarii zrobiłem nim 64 tys.

Czy to normalne że jak odpiąłem wtyczke od krokowca to zgasł?
Ostatnio zmieniony wt mar 11, 2008 20:14 przez grandi, łącznie zmieniany 4 razy.

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » wt mar 11, 2008 08:19

Normalne bo silnik nie utrzymał przepustnicy. Na twoim miejscu zaczął bym od sondy lambada i tego wspaniale działającego krokowca.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”