Pływak

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Pływak

Post autor: herflik95 » pn mar 10, 2008 11:09

Witam!
Panowie pomórzcie bo mnie już trawia :grrr: . Mam problem z pływakiem przynajmniej tak mi się zdaje. Problem tkwi w tym ze jak mam 1/4 paliwa w baku czyli 1 biała krecha nad czerwonymi kreskami to gdy jak gwałtownie rusze lub ostro wejde w zakręt bądz zjade z krawęznika to opada mi wskazówka od paliwa do 0 ](*,) i tak już pozostaje. Jak zgasze silnik i odpale to wszystko wraca do normy :kac: . Co sie mogło zepsuć ze ten wskaźnik mi opada. Gdzie szukać przyczyny i jak to naprawidz :-k ?????????

haps
Forum Master
Forum Master

Post autor: haps » pn mar 10, 2008 11:50

herflik95, mialem tak samo...jakis miesiac pozniej padla mi pompa, ale nie wiem czy ma to jakis zwiazek, watpie...
zalalem mu pamietam pb jeszcze za 50zl i wskoczylo na polowe i juz nie bylo takich przypadlosci, do tej pory wszystko ok

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » pn mar 10, 2008 11:54

haps, tak i ja mam ze jak zaleje wiecej PB to wskazówka nie opada ale chce zrobić/ naprawić to co powoduje to ze przy takim stanie paliwa jaki mam ze ona opada

horacjuszz
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: horacjuszz » pn mar 10, 2008 17:15

Witam z tego co mi wiadomo we wszystkich trójkach owe wskaźniki tak cudownie chodzą. Należy sie przyzwyczaić do tego iż wskazówka pokazuje dość nie równomiernie stan paliwa jak ruszamy czy wkręcamy. Jeżeli faktycznie ci opada i już tak zostaje proponuje zacząć nurkiem do bagażnika weź po prawej stronie u góry pod tapicerką jest okrągła blaszka na 3 śruby. Rozkręć pod spodem znajdziesz wtyczkę do pływaka znajdującego sie poniżej, zobacz czy kable są ok i czy mocno siedzi. Weź miskę i wyciągnij pływak poleci ci dość benzyn ki dlatego przyda sie miska. Wciepnij go do niej i zobacz czy aby nic nie powoduje że jest ociężały. Możesz za symulować ręcznie stan p[paliwa przekręć zapłon i ręką go sprawdź będziesz widział jak wskazówka sie porusza. Jeżeli wszystko ko wyda ci sie ok to nie szukał bym przyczyny w tej części autka ;) a zapewne powinno być wszystko jasne jak już go wyciągniesz . A i najważniejsze wiadomo zapłon i benzyna uważaj co by niczego nie napłochać najlepiej na pustym baku. Tak zrobiłem ze swoim bo sie okazało że jakiegoś syfu na stacji nałapałem i sie wieszał wypłukałem wychuchałem i jak ta lala ;)

Awatar użytkownika
herflik95
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: herflik95 » pn mar 10, 2008 19:24

horacjuszz pisze:Witam z tego co mi wiadomo we wszystkich trójkach owe wskaźniki tak cudownie chodzą. Należy sie przyzwyczaić do tego iż wskazówka pokazuje dość nie równomiernie stan paliwa jak ruszamy czy wkręcamy. Jeżeli faktycznie ci opada i już tak zostaje proponuje zacząć nurkiem do bagażnika weź po prawej stronie u góry pod tapicerką jest okrągła blaszka na 3 śruby. Rozkręć pod spodem znajdziesz wtyczkę do pływaka znajdującego sie poniżej, zobacz czy kable są ok i czy mocno siedzi. Weź miskę i wyciągnij pływak poleci ci dość benzyn ki dlatego przyda sie miska. Wciepnij go do niej i zobacz czy aby nic nie powoduje że jest ociężały. Możesz za symulować ręcznie stan p[paliwa przekręć zapłon i ręką go sprawdź będziesz widział jak wskazówka sie porusza. Jeżeli wszystko ko wyda ci sie ok to nie szukał bym przyczyny w tej części autka ;) a zapewne powinno być wszystko jasne jak już go wyciągniesz . A i najważniejsze wiadomo zapłon i benzyna uważaj co by niczego nie napłochać najlepiej na pustym baku. Tak zrobiłem ze swoim bo sie okazało że jakiegoś syfu na stacji nałapałem i sie wieszał wypłukałem wychuchałem i jak ta lala ;)

Jak bede miał chwilke czasu to tak zrobie i dam nura do pływaka tylko nie bede spuszczał paliwa. Spróbuje zrobić tak jak piszesz czyli recznie zasymuluje ruchy pływaka. A tak z ciekawosci czy tam jest jakiś potencjometr czy cos innego na czym sie pływak porusza??? bo moze poprostu wytarła sie jakas blaszka i dlatego jak pływak sie gibnie to płytki sie nie stykaja i nie przewodza produ i wtedy wskaźnik opada???

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”