Falowanie obrotow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Falowanie obrotow
Drodzy koledzy posiadam golfa III GTI (115KM), moim problemem jest iz samochod faluje na obrotach,czasami mam ok 1200 obotow,czasami 1000 czsami prawidlowo 850, tak samo jak i na gazie i na benzynie! prosze o pomoc! aha silniczek krokowy juz wymienialem i mam teraz nowy,ale wyciagajac wtyczke od silniczka krokowego oboty spadaja do prawidlowych.PROSZE o pomoc, moj nr gg 40 68 773
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 21:52 przez kizi84, łącznie zmieniany 1 raz.
KIZI
temat stary jak swiat i powtarzany srednio 7 razy w tygodniu szukajcie a znajdziecie ...
[size=200][b][color=black][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=97453]Moja Czarna Perła[/url][/color][/b][/size] <--- SPRZEDANA
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]
Obecnie Audi A3 8L 1.9 TDI 110PS
[img]http://images31.fotosik.pl/48/6a443d0601dd6d22.jpg[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.
musisz to wiedzieć, znajdź sobie fotki w necie dla porównania. W 2E falowanie na sto procent nie jest od krokowca. Najczęściej źle ustawiene wyprzedzenie zapłonu, błąd w rozrządzie albo nieszczelność w dolociekizi84 pisze:chyba 2E
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Możesz podpiąć pod komputer, ale raczej nic nie wykaże. Więc najpierw zrób co już napisałem, obejrzyj dolot czy po jakimś ewentualnym strzale nie ma nieszczelności pomiędzy przepływomierzem a wtryskiem, w tym weże odmy czy nie wypadły, potem podjedź do mechanika na sprawdzenie wyprzedzenia zapłonu. I na 90 procent to będzie jedna z tych dwóch rzeczy.
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 22:44 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ok dziekuje,nieszczeloscie nie ma, bo sprawdzalem a odkad go mam to nie mialem wystrzalu, a czy kazdy mechanik potrafi sprawdzic wyprzedzenie zaplonu? bardzo to trudne?? nie masz przypadkowo ksiazki do takiego golfika?
[ Dodano: 09 Mar 2008 21:59 ]
aha no i mniej wiecej ile powninno kosztowac takie sprawdzenie u mechanika??
[ Dodano: 09 Mar 2008 21:59 ]
aha no i mniej wiecej ile powninno kosztowac takie sprawdzenie u mechanika??
KIZI
- Paweł Marek
- V.I.P.
musi mieć lampę stroboskopową, ustawić na 6 stopni, prawie każzdy ma. Tylko jedna uwaga, na kole zamachowym jest znak OT - jak na niego ustawi to będzie zero stopni zamiast 6. Na kole zamachowym może też być znak do ustawiania zapłonu ale wcale nie musi, więc zwróć na to uwagę mechanikowi. Jeśli nie będzie tego znaku musi użyć lampy z regulacją kąta wyprzedzenia lub zrobić sam odpowiedni znak na kole zamachowym albo pasowym wału korbowego.
[ Dodano: Nie Mar 09, 2008 10:13 pm ]
najtańszą i wystarczającą lampę stroboskopową dodową kupisz za około 5 dych, ale chyba się nie opłaca, to się ustawia raz i póki nie będziesz rozbierał silnika to więcej nie trzeba
znajdziesz w wiadomym programie pod tytułem "Volkswagen Golg i Vento"kizi84 pisze:nie masz przypadkowo ksiazki do takiego golfika
[ Dodano: Nie Mar 09, 2008 10:13 pm ]
najtańszą i wystarczającą lampę stroboskopową dodową kupisz za około 5 dych, ale chyba się nie opłaca, to się ustawia raz i póki nie będziesz rozbierał silnika to więcej nie trzeba
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 23:11 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a jaka mniej wiecej pozninna byc cena tego?miales tez taki przypadek?? a sadzisz ze to powinno pomoc?/ masz jeszcze jakies podejzenia? czyli sadzisz ze pod komputer nie ma sensu podpinac?? a jeszcze widze ze ktos pisze zeby reset sterownika zrobic, wiesz moze jak to sie robi??
[ Dodano: 09 Mar 2008 22:18 ]
tzn mi chodzi o cene jaka przystepna powinien powiedziec mechanik,jak sadzisz na ile to powienien wycenic?
[ Dodano: 09 Mar 2008 22:18 ]
tzn mi chodzi o cene jaka przystepna powinien powiedziec mechanik,jak sadzisz na ile to powienien wycenic?
KIZI