Nie chce odpalac..
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalac..
mam problem jak chce odpalic auto to rozrusznik kreci a nie odpala i musze wylaczyc zaplon poczekac chwile i znowu i wtedy zalapie nie wiem czy to nie wina czujnika ssania>??
Krzysiek
-
- Mały gagatek
to silnik 1,3 benzyna bez gazu a jakie oznaczenie to chyba kr ale nie jestem pewnie wymienilem czujnik ssania i to samo jest ale bez roznicy czy cieply czy zimny silnik jak mu strzeli cos to odpala bez problemu a jak nie to kreci i kreci. tylko ze jak widze ze kreci ze 3 sekundy ti juz puszczam i czekam chwile i znowu i wtedy odpali. chyba jak kreci to tez dym leci jak jest zimny... czy to wina rozrusznika??ale chyba nie bo albo by krecil albo nie..
Krzysiek
dobrze by było jakbyś wiedział czy ten silnik jest na wtrysku czy na gaźniku ... bo KR to oznaczenie silnika 1,8 od GTI
zrób test:
1. przekręć kluczyk aż zapalą się kontrolki (nie włączaj rozrusznika), policz do 10 i załącz rozrusznik ... i napisz jaki był efekt ?
2. przekręć kluczyk aż zapalą się kontrolki, wciśnij gaz do deski, załącz rozrusznik ... - jaki efekt ?
zrób test:
1. przekręć kluczyk aż zapalą się kontrolki (nie włączaj rozrusznika), policz do 10 i załącz rozrusznik ... i napisz jaki był efekt ?
2. przekręć kluczyk aż zapalą się kontrolki, wciśnij gaz do deski, załącz rozrusznik ... - jaki efekt ?
TDPower
jest na wielopunkcie. dzis rano poszedlem i odpalil bez problemu ale zaczolem mu dodawac gazu tak troche i puszczac i tak na przemian z pare razy i zgasl.. albo jak jest zimny i dam duzo gazu i odloze noge to spada na niskie obroty az sie kontrolka zapala od ladowania i po chwili znow wchodzi na normalne. moze i ta kostka od stacyjki sam nie wiem, a ten czujnik halla to gdzie ise znajduje
Krzysiek