witam wszystkich
jestem nowy wiec prosze wybaczcie mi ewentualne bledy logistyczne:)
mam pytanie czy gaznik pierburg 2E3 moze byc instalowany w silniku 1.6 bo mechanik wymienil poprzedni na wyzej wymieniony ale jeden wezyk podcisnieniowy nie zostal podlaczony.jesli ten gaznik moze dzialac w moim silniku to bardzo prosze o przeslanie na maila schemat podlaczen wezow podcisnieniowych
goozic@vp.pl
problem z geznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Fizycznie on pasuje na miejsce 2e2 ale nie jest to gaźnik do tego silnika. Wiem coś o tym bo sam tak miałem. Gaźnik ten ma o wiele mniejsze gardziele przez co silnik nie osiąga pełnej mocy zarówno na gaxie jak i benzynie. Nie zalecam zakładanie. Szkoda roboty i pieniędzy, bo przez takie rozwiązanie samochód stanie się mułowaty i będzie przy tym sporo palił.
Działać będzie.
Działać będzie.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Witamjędruś pisze:mam pytanie czy gaznik pierburg 2E3 moze byc instalowany w silniku 1.6
Czy może , pewnie że moze , ale to troche głupie.
Skoro gaznik 2e3 stosuje sie dla silników 1,3 więc auto straci na mocy, ponadto mogą byc problemy z regulacją.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Paweł Marek
- V.I.P.

jędruś, gaźniki 2e3 nie są jednakowe, mogły mieć mniejszą średnicę gardzieli, ale od innych aut np sierra czy ascona miały odpowiedni do 1,6 przelot znaczy 28 oraz 30 mm i taki będzie zupełnie odpowiedni, pomierz sobie średnicę przelotów sam.
24 i 26 mm to za mało (od 1,3) ale 28 i 30 będzie ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek pisze:jędruś, gaźniki 2e3 nie są jednakowe, mogły mieć mniejszą średnicę gardzieli, ale od innych aut np sierra czy ascona miały odpowiedni do 1,6 przelot znaczy 28 oraz 30 mm i taki będzie zupełnie odpowiedni, pomierz sobie średnicę przelotów sam.
Witam
jestem nowicjuszem, a widzę, że rozmawiacie o gaźniku 2E3, więc chcę zasięgnąć informacji. Obecnie mam taki zainstalowany w Jettcie II 1.8, sprowadzony z Niemiec z tym gaźnikiem. Teraz już wiem dlaczego brakowało mi mocy. Mam ostatnio problem ze ssaniem, cały czas mam wysokie obroty (nie cofa się dzwignia). Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Może to wina tej ssawki elektryczno-wodnej? Przewody podciśnieniowe wygladają na OK.
Co to może być?
Pomocy
m&m