Bicie na dołach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Bicie na dołach
witajcie, co to może być gdy wjeżdżam na jakiś dół, nawet nie wielkich rozmiarów słuchać straszne uderzenie. tak jakby kolo uderzało w nadkole. nie znam sie w ogóle na samochodach dlatego nie potrafię zdiagnozować dokładnie. słuchać straszny huk jakby cały przód miał za chwile odpaść.
dodam iż wymieniłem amorki, sprężyny tuleje i sworznie
dodam iż wymieniłem amorki, sprężyny tuleje i sworznie
- maryjan
- Gadatliwa bestia
Wymienił amortyzatory więc zauważyłby pewno uszkodzenie łożyska. Jeżeli jest to tak potworny huk jak piszesz to żartów nie ma jedź jak najszybciej do diagnosty bo na forum możemy niestety tylko domniemywać a w rzeczywistości możesz mieć pęknięty wahacz i nie życze Tobie żle ale możesz marnie skończyć. Pamiętaj bezpieczeństwo jest na pierwszym miejscu.Cockney pisze:Może to łożyska amortyzatorów??
Dziki
mam taki sam problem też słyszę stuki gdy wjadę w dziurę. ale odgłosy dochodzą z tyłu.
na diagnostyce nic nie wykazało dopiero kolo na warsztacie jak odkręcił koło to stwierdził że to tuleja wahacza, po wymianie nic nie słychać. :green_fuck:
78,00 zeta
[ Dodano: 08 Mar 2008 18:25 ]
wbrew pozorom (hałas z tyłu) części były wymieniane z przodu
na diagnostyce nic nie wykazało dopiero kolo na warsztacie jak odkręcił koło to stwierdził że to tuleja wahacza, po wymianie nic nie słychać. :green_fuck:
78,00 zeta
[ Dodano: 08 Mar 2008 18:25 ]
wbrew pozorom (hałas z tyłu) części były wymieniane z przodu
Najlepiej wjechac na szarpaki i zdiagnozowac.
Z tego co przeczytałem to ja bym stawiał na łącznik drążka stabilizatora.
Z tego co przeczytałem to ja bym stawiał na łącznik drążka stabilizatora.
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 19:59 przez Karlos87, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię gdy murzyn bije w kokos
Jeśli podczas ruszania,dodawania gazu, ujmowania nogi z gazu wyczowalne jest szrpniecie wtedy jest potwierdzenie ze to wina poduszek silnika
Ostatnio zmieniony sob mar 08, 2008 20:05 przez Karlos87, łącznie zmieniany 1 raz.
Na kompie? No nie wiem.
Na szarpakach wychodzi wiekszosc tego typu usterek - w koncu od tego sa szarpaki! Wiem ze moj brat mial niedawno bicie w przednim kole na wertepach i do wymiany byly drazki kierownicze. Wystarczylo wysiasc z samochodu i kopnac w kolo i slychac bylo gluche uderzenie.
Na szarpakach wychodzi wiekszosc tego typu usterek - w koncu od tego sa szarpaki! Wiem ze moj brat mial niedawno bicie w przednim kole na wertepach i do wymiany byly drazki kierownicze. Wystarczylo wysiasc z samochodu i kopnac w kolo i slychac bylo gluche uderzenie.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images31.fotosik.pl/69/302f529b1ebdbb66.jpg[/img][/url]
Raczej na odwrót. Zdjęcie koła i "zobaczenie" nic nie wyryje. Nie ma to jak wjechac na taki szarpak i pożądnie nim sprawdzic w którym miejscu jest cos nie tak.bartos01 pisze:szarpak raczej nic nie wykryje !!!!
tak było w moim przypadku. nic nie wyszło a koleś mówił że należy zdjąć koło i zobaczyć ręcznie. dziwne w końcu to powinno wyjść na kompie
Części mechaniczne które nie mają czujników nie "wyjdą na kompie". Myśle że nie ma czujników w elementach zawieszenia.
Jestem tego samego zdania co Execexec pisze: Na szarpakach wychodzi wiekszosc tego typu usterek - w koncu od tego sa szarpaki!
Ostatnio zmieniony ndz mar 09, 2008 02:39 przez Karlos87, łącznie zmieniany 2 razy.