chip do golfa VR6 '93 z allegro
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- silentfake
- Nowicjusz
chip do golfa VR6 '93 z allegro
witam,
co na ten temat sądzicie?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63247299
Obecnie pracuje nad modyfikacją wydechu czyli przelotowa rura z tłumikiem końcowym tylko (bez wymiany kolektoa). Dozuciłem ostatnio wkład filtru powietrza K&N no i przymierzam sie do chiptuningu. Warto kupić coś takiego ? W zasadzie cena atrakcyjna bo profesjonalny chiptuning to z 1000 - 1500zł kosztuje
Obecnie pracuje nad modyfikacją wydechu czyli przelotowa rura z tłumikiem końcowym tylko (bez wymiany kolektoa). Dozuciłem ostatnio wkład filtru powietrza K&N no i przymierzam sie do chiptuningu. Warto kupić coś takiego ? W zasadzie cena atrakcyjna bo profesjonalny chiptuning to z 1000 - 1500zł kosztuje
- silentfake
- Nowicjusz
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ja też mam VR6 ale chyba nie wkładał bym takiego chipa do siebie. Nawet jeżeli faktycznie zwiękrzy moc o 16 koni to nie wiadomo jaki wpływ ma na silnik. No i ciekawe jak będzie ze spalaniem. Widziałem, że wypowiadałeś się na forum na temat spalania - masz dokładnie takie jak ja tzn. około 13l po mieście, więc jak ma mieć 16 koni więcej a spalanie ma wzrosnąć do 15l to nie wiem czy warto. W profesjonalnym warsztacie -fakt zapłacisz z 1500 zł za tą przyjemność ale przynajmniej robią to kolesie którzy się na tym znają i nie zniszczą Ci silnika.
- silentfake
- Nowicjusz
No w sumie racja, pozatym profesjonalny warsztat dostosuje auto pod Twoje potrzeby, wiec jak jeszcze modyfikuje dolot i wylot to w sumie podto podciągną program silnika. Tylko ze 1500złChmielu pisze:Ja też mam VR6 ale chyba nie wkładał bym takiego chipa do siebie. Nawet jeżeli faktycznie zwiękrzy moc o 16 koni to nie wiadomo jaki wpływ ma na silnik. No i ciekawe jak będzie ze spalaniem. Widziałem, że wypowiadałeś się na forum na temat spalania - masz dokładnie takie jak ja tzn. około 13l po mieście, więc jak ma mieć 16 koni więcej a spalanie ma wzrosnąć do 15l to nie wiem czy warto. W profesjonalnym warsztacie -fakt zapłacisz z 1500 zł za tą przyjemność ale przynajmniej robią to kolesie którzy się na tym znają i nie zniszczą Ci silnika.
Mam jeszcze 2 pytania odnośnie VR6
1. mi sie puki co strasznie grzeje układ wydechowy (seria), np. w środku w aucie dookoła ręcznego ten plastik jest strasznie ciepły czy CHMIELU tez tak masz ?
2. Czy byćmoże jest to wina zapchanego katalizatora bo w sumie auto moje ma muła, jak na tą pojemnośći moc to jest kurcze wolne. Przyspiesza dopiero od 140km i tylko na wysokich obrotach (takiego juz kupiłem). Czy moze to być wina katalizatora zważywszy na to ze auto ma mula i sie grzeje wydech strasznie ?
Sprawdzałem kompresje (11,5 do 13,0 tak m/w), byłem na kompie w serwisie, auto techniczne jest super sprawne wiec wszystko wskazuje na ten nieszczęsny katalizator. Miał już ktoś tak kiedyś w VR-ce?
3. może kupić zajebisty chip - rezystor co daje 100KM na allegro za 5zł :D:D:D jak sie wsadzi 5 takich to można na modlin jechać + magnetyzer oczywiście
Pozdrawiam
atam ubolewasz nad tymi pieniedzmi jakby niewiadomo co to bylo, fakt ze bez nich sie nie da zyc ale przeciez chip jakos tak nie jest CI potrzebny prawda ? poza tym jak juz oszczedzasz to kupuj uzywane hamulce itd. wiesz ile kasy oszczedzasz mozesz jeszcze uzywane jedzenie kupic
Ja bym bral chipa za 1500 ale u gosci ktorzy wiedza co robia, no chyba ze 700 zl + umowa w ktorej bylo by co i jak ma wygladac po "zabiegu" i w razie czego ze oni na siebie odpowiedzialnosc przyjmuja... ale nie wiem czy ktos by to podpisal
Ja bym bral chipa za 1500 ale u gosci ktorzy wiedza co robia, no chyba ze 700 zl + umowa w ktorej bylo by co i jak ma wygladac po "zabiegu" i w razie czego ze oni na siebie odpowiedzialnosc przyjmuja... ale nie wiem czy ktos by to podpisal
To chyba uroda Vr-a ze jest w nim cieplutko.silentfake pisze:No w sumie racja, pozatym profesjonalny warsztat dostosuje auto pod Twoje potrzeby, wiec jak jeszcze modyfikuje dolot i wylot to w sumie podto podciągną program silnika. Tylko ze 1500złChmielu pisze:Ja też mam VR6 ale chyba nie wkładał bym takiego chipa do siebie. Nawet jeżeli faktycznie zwiękrzy moc o 16 koni to nie wiadomo jaki wpływ ma na silnik. No i ciekawe jak będzie ze spalaniem. Widziałem, że wypowiadałeś się na forum na temat spalania - masz dokładnie takie jak ja tzn. około 13l po mieście, więc jak ma mieć 16 koni więcej a spalanie ma wzrosnąć do 15l to nie wiem czy warto. W profesjonalnym warsztacie -fakt zapłacisz z 1500 zł za tą przyjemność ale przynajmniej robią to kolesie którzy się na tym znają i nie zniszczą Ci silnika.
Mam jeszcze 2 pytania odnośnie VR6
1. mi sie puki co strasznie grzeje układ wydechowy (seria), np. w środku w aucie dookoła ręcznego ten plastik jest strasznie ciepły czy CHMIELU tez tak masz ?
2. Czy byćmoże jest to wina zapchanego katalizatora bo w sumie auto moje ma muła, jak na tą pojemnośći moc to jest kurcze wolne. Przyspiesza dopiero od 140km i tylko na wysokich obrotach (takiego juz kupiłem). Czy moze to być wina katalizatora zważywszy na to ze auto ma mula i sie grzeje wydech strasznie ?
Pozdrawiam
Co do przyspieszania to jest taka zasada ze zycie zaczyna sie od 3,5 tys takze do tych 3,5 przyspiesza tak srednio z reszta vr jest tak zestrojony ze moment ma dosc wysoko i moc rowniez; moment chyba na 4200rpm a moc 5800rpm
- silentfake
- Nowicjusz
Moje pytanie o chipach za 5zł to żart był. Dobrze wiem ze magnetyzery to ściema a chip za 5 zł to juz w ogle idiotyzmChmielu pisze:A więc tak;
AD1. Tak u mnie też jest cieplutko jak się go trochę pokatuje
AD2. Jak napisał kolega Modny vr-ki lubią obroty - jak chcesz mieć dobrego kopa to musi mieć minimum 3500 obrotów.
AD3. Naprawdę zapomnij o "chipach" za 5 zł z allegro, a magnetyzery nie dają nic.
Pozdrawiam
Pozdrawiam i dzienki za wypowiedzi
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: chip do golfa VR6 '93 z allegro
taki chip kiedys zakupilismy i przetestowalismy na hamowni,silentfake pisze:witam,
dał 5 KM i chyba 10Nm
www.vrservice.pl