Passat 1.8 20V (1997) problem z temperaturą

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Krystiano
Nowicjusz
Nowicjusz

Passat 1.8 20V (1997) problem z temperaturą

Post autor: Krystiano » czw wrz 08, 2005 20:05

Witam, mam straszny problem z temperatura w moim Passacie. Otórz wyglada to tak: w trakcie jazdy temperatura silnika osiąga 110 - 120 stopni i nie chce spasc, a gdy sie zatrzymam nie gaszac silnika, stojac w miejscu, samochod chodzi na niskich obrotach i temperatura spada. Nie jest to napewno wiskoza poniewaz zostala wymieniona a problem utrzymuje sie nadal. Ciekawe jest rowniez to ze drugi wiatrak, ten mniejszy wyłącza sie w trakcie jazdy a na postoju dziala ale tylko wtedy gdzy silnik jest zapalony. Passat wyposazony jest w klimatyzacje jezeli to ma cos do rzeczy. Prosze was pomuzcie mi juz nie wiem co mam z tym zrobic. :grrr:

Art
Mały gagatek
Mały gagatek

Temp

Post autor: Art » czw wrz 08, 2005 23:35

To że podczas jazdy temperatura rośnie jest powodowane tym że silnik ma zdecydowanie większe obroty niż podczas pracy na luzie......
Może pomóc wymiana termostatu - Zdejmij atrape i pomacaj chłodnice jak już temperatura bedzie wysoka - jeżeli góra jest gorąca a dół ciepły lub zimny to na 90% termostat.
Może też popmpa wody słabo działa - na wolne obroty wystarczy jej sił ale przy wysokich nie daje rady....

Popatrz - pozdro! :bajer:

Krystiano
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Krystiano » ndz wrz 11, 2005 14:23

Dzieki Art za odpowiedz. To była pompa wodna i juz wszystko gra. Pzdr :-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”