Mam problem z Fordem Galaxy 97rok i WV Borą ( 6 biegów ) 99rok 1.9 TDI 90koni.
Mianowicie w Fordzie odcina mi moim zdaniem Turbinę jakby był jakiś wężyk od turbiny nieszczelny ale wszystkie wężyki wymieniłem, jadę na 4-5 biegu i mi odcina i samochód ledwo jedzie, na 3 biegu odcina jeśli jade pod góre. Potem aby działał prawidłowo muszę zapalić auto od nowa. Co mogło się stać ?
Z Borą mam problem przy rozruchu, kupiłem auto w Niemczech normalnie paliło po drodze gdzieś zgasiłem samochód i przy rozruchu zaczęło grzechotać, potem żeby zapalić musiałem kilka razy przekręcać kluczyk za każdym razem strasznie grzechotało. Po uruchomieniu silnik prawidłowo chodzi. Myślałem że to wina rozrusznika wymieniłem go i dalej to samo. Proszę o pomoc!
Odcina turbine, nieszczelnosc? Grzechocze przy odpalaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odcina turbine, nieszczelnosc? Grzechocze przy odpalaniu
Ostatnio zmieniony śr mar 05, 2008 11:02 przez MAKUK, łącznie zmieniany 1 raz.
MAKUK
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Wieniec może masz już wytarty i rozrusznik kręci ale nie wrzuca na kołoMAKUK pisze:Z Borą mam problem przy rozruchu, kupiłem auto w Niemczech normalnie paliło po drodze gdzieś zgasiłem samochód i przy rozruchu zaczęło grzechotać, potem żeby zapalić musiałem kilka razy przekręcać kluczyk za każdym razem strasznie grzechotało. Po uruchomieniu silnik prawidłowo chodzi. Myślałem że to wina rozrusznika wymieniłem go i dalej to samo. Proszę o pomoc!
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
http://allegro.pl/item322805814_passat_ ... html#photo
Druga fotka , słychać takie charczenie przy rozruchu.
Druga fotka , słychać takie charczenie przy rozruchu.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
norek111 pisze:chopie gdzie ford na forum VW toc to karalne
szukajka .... "n75" " "notlauf" " kierownice spalin"MAKUK pisze:Mianowicie w Fordzie odcina mi moim zdaniem Turbinę jakby był jakiś wężyk od turbiny nieszczelny ale wszystkie wężyki wymieniłem, jadę na 4-5 biegu i mi odcina i samochód ledwo jedzie, na 3 biegu odcina jeśli jade pod góre. Potem aby działał prawidłowo muszę zapalić auto od nowa. Co mogło się stać ?