Centralny zamek nie dziala z alarmem?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny zamek nie dziala z alarmem?

Post autor: krzychko » pn mar 03, 2008 23:53

Mam problem. Sterownik centralnego na 11pin. sprawdzilem pompke podlaczajac +12V (przy wetkanej wtyczce) na kabel zielony/szary i tylko szybki sie zamykaly i otwieraly a pompka czasem chodzila (juz nie pamietam kiedy). co prawda byl na stykach nalot jakby po wilgoci ale plytka jest jak nowa. znowu czasami tylko z kluczyka zamyka central wszystkie zamki ale nigdy nie otwiera.
zauwazylem ze przy uzbrojonym alarmie, pozamykanych drzwiach (tylna klapa otwarta ale zamek zatrzasnalem) nie ma +12V na kabelku czerwono-czarnym na kostce od pompki. mysle ze powinien byc ZAWSZE bo idzie od zapalniczki, chyba ze pomiedzy kostka a bezpiecznikiem 21 wpiety jest alarm?
przed awaria spalilem 2 razy bezpiecznik nr21 bawiac sie przy gniezdzie zapalniczki.
Czy alarm jest "powiazany" ze sterownikiem centralnego?
potrzebny mi jest takze schemacik alarmu fabrycznego. jakby ktos znal jakis link to wielkie dzieki.
Ostatnio zmieniony wt mar 04, 2008 10:08 przez krzychko, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrowienia,
Krzychko

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt mar 04, 2008 00:12

krzychko pisze:mysle ze powinien byc ZAWSZE
masz rację, bez tego central nie zadziała, a czemu niema tego napięcia to już nie wiem, widać przy zabawach z zaplniczką spalił się nie tylko bezpiecznik ale upalił jakiś styk przy wtyczce do skrzynki bezpieczników. montaż alarmu nie powinien mieć żadnego wpływu na brak tego napięcia, ale ktoś montując alarm mógł się machnąć i założyć blokadę na niewłaściwym kablu - właśnie na tym zasilającym zapalniczkę, central i parę innych rzeczy jak szyberdach.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

krzychko
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krzychko » wt mar 04, 2008 00:31

nie wiem o jaka blokade chodzi, mozesz dokladniej? a bezpiecznik 21 odpowiada jeszcze za ośw. wnetrza i bagaznika i kompa(u mnie nie ma raczej kompa). a czy jak to alarm fabryczny to moze byc namieszane?chyba ze ktos raczki sadzil.
chcialbym o potwierdzenie czy na kablu czerwono czarnym zawsze i niezaleznie od zamkniecia drzwi i uzbrojenia lub nieuzbrojenia alarmu ma byc 12V? przy wtyczce do pompki? a moze wczesniej przed pomka jest na tym kabelku caly czas + przy uzbr. alarmie a przy pompce nie musi bo na kablu czerwono bialym jest +12V.
moze dostane schemat do centrala?

Pozdrowienia,
Krzychko

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”