Przy ilu obrotach 1.6 ma max moc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Przy ilu obrotach 1.6 ma max moc?
witam.
przy ilu obrotach silnik 1.6 osiąga te 75 KM? szukałem online i nie mogę nigdzie znaleśc..
mój kuzyn ma civic 1.3 16V tez 75KM (przy 5000 obr) i chce sie z nim scignąc lecz nie wiem czy warto w ogóle z nim wyskakiwac
proszę o radę i pozdrawiam!
przy ilu obrotach silnik 1.6 osiąga te 75 KM? szukałem online i nie mogę nigdzie znaleśc..
mój kuzyn ma civic 1.3 16V tez 75KM (przy 5000 obr) i chce sie z nim scignąc lecz nie wiem czy warto w ogóle z nim wyskakiwac
proszę o radę i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony pn mar 03, 2008 20:08 przez defsouljah, łącznie zmieniany 1 raz.
To kiepsko szukałeś:
http://vwgolf.pl/silniki_VW.html
Jeśli w mk2 masz 1,6 75 KM to pewnie silnik EZ
75 koni przy 5000 obrotów max moment 125 przy 2500
http://vwgolf.pl/silniki_VW.html
Jeśli w mk2 masz 1,6 75 KM to pewnie silnik EZ
75 koni przy 5000 obrotów max moment 125 przy 2500
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: ...
kepa100 pisze:po zmianie 3 biegu zobaczysz tyl jego zderzaka ale na poczatku dostanie w dupe chyba ze ma mulowata ta hondzine
czyli jest szansa ze z nim wygram?
..........
zawsze jest sznasa tylko dobrze go przeciagaj przed zmaiana biegow ja mam golfa3 1.8 i scigalaem sie z mk2 lekko podrasowanym kiedy wsiadlem dostalem w dupe a kiedy wsial moj kolega ktory ciagle sie sciga to do pewnego momentu mk2 nie dawala rady ale tylko do pewnego momentu zresza byla podrasowana a moj seryjny golfik
kepa100
pewnie tylko dobrze zmnieniaj biegi rytnicznie 1 troche 2 szybciej ciagnij na 3 do konica ze bys silnika nie zadusil i na 4 biegu ciagnij nie wzucaj 5 bo cie wezmnie po tej twojej zmianie ja tak tobie i zawsze i dziala braszka ma kalibre to wacha moje spaliny :)tez mam 1,6 a on ma 2.0 w bezynie powinien przeciez mnie na siniadanie wyprzedzic a sie zdziwil hehehe tu nie chodzi o konie tylko o momet obrotowy naj bardziej w wysicigach
-
- Nowicjusz
- Kontakt: