[mk2] wymiana głowicy...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tygrys_73
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk2] wymiana głowicy...

Post autor: tygrys_73 » pt wrz 09, 2005 08:42

witam wszystkich
mam nieduzy problem.... mechanik ulotnil sie z moja glowica do jetki. no i teraz nie wiem czy chcac kupic nowa to musze na cos zwrocic uwage czy nie???? zauwazylem ze na glowicach sa jakies nabite numery... czy jest to istotne???? Silnik mam PN na 2ee. prosze o pomoc bo jestem zupelnie zielony.... :?

tygrys_73
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tygrys_73 » pt wrz 09, 2005 09:46

no normalnie... wzial i zwial.... i szukaj teraz wiatru w polu... :)

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » pt wrz 09, 2005 15:05

ja tam bym go jednak poszukal... :) oddalby z nawiazka :>

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pt wrz 09, 2005 17:20

tygrys_73 pisze:no normalnie... wzial i zwial.... i szukaj teraz wiatru w polu... :)
aaa, ale jakto?
z domu od Ciebie silnik odebrał i już sie nie pokazał?? skad go wytrzasnąłeś? na ruszt z nim :food:

Awatar użytkownika
hellweaver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: [mk2] wymiana głowicy...

Post autor: hellweaver » pt wrz 09, 2005 19:18

tygrys_73 pisze:witam wszystkich
mam nieduzy problem.... mechanik ulotnil sie z moja glowica do jetki. no i teraz nie wiem czy chcac kupic nowa to musze na cos zwrocic uwage czy nie???? zauwazylem ze na glowicach sa jakies nabite numery... czy jest to istotne???? Silnik mam PN na 2ee. prosze o pomoc bo jestem zupelnie zielony.... :?
mam Jette z tym samym silnikiem i tym samym gaźnikiem... 2ee to oznaczenie właśnie modelu gaźnika jest to PIERBURG 2EE(bądź też Pierburg/Solex 2E2) - bo tak właśnie brzmi jego pełna nazwa i kawał skomplikowanych pierdół jest w nim. Generalnie nikt nie za bardzo garnie się do naprawy tego wynalazku i zawsze proponują aby udać się po "nowy" np w Łodzi w byłym Polmozbycie na Przybyszewskiego jest firma co sprowadza gaźniki z Niemiec podobno koszt od 160 do 350 dudków. Toteż najpierw upewnij się czy aby to na pewno to się popsuło i czy nie wystarczy tylko przeczyścić.

Jakbyś chciał rozkręcać wraz z mechaniorem to jest taki angielski manual" VW Golf & Jetta Service and repair manual" autorstwa niejakiego I M Coomber'a oraz Christophera Rogers'a a na stronie 4A 11 jest on rozrysowany.

życzę powodzenia bo mnie 2 tygodnie temu straszyli, że to właśnie padło i na szczęście się pomylili :ass:

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » pt wrz 09, 2005 19:36

hellweaver pisze:
mam Jette z tym samym silnikiem i tym samym gaźnikiem... 2ee to oznaczenie właśnie modelu gaźnika jest to PIERBURG 2EE(bądź też Pierburg/Solex 2E2) - bo tak właśnie brzmi jego pełna nazwa i kawał skomplikowanych pierdół jest w nim. Generalnie nikt nie za bardzo garnie się do naprawy tego wynalazku i zawsze proponują aby udać się po "nowy" np w Łodzi w byłym Polmozbycie na Przybyszewskiego jest firma co sprowadza gaźniki z Niemiec podobno koszt od 160 do 350 dudków. Toteż najpierw upewnij się czy aby to na pewno to się popsuło i czy nie wystarczy tylko przeczyścić.

Jakbyś chciał rozkręcać wraz z mechaniorem to jest taki angielski manual" VW Golf & Jetta Service and repair manual" autorstwa niejakiego I M Coomber'a oraz Christophera Rogers'a a na stronie 4A 11 jest on rozrysowany.

życzę powodzenia bo mnie 2 tygodnie temu straszyli, że to właśnie padło i na szczęście się pomylili :ass:
nie wiem jak wy, ale ja tu czegos nie rozumiem, co ma głowica do gaznika?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
hellweaver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: hellweaver » pt wrz 09, 2005 19:39

w sumie to i tak bez znaczenia bo mechanik wziął pod pache i zwiał........

[url=http://imageshack.us][img]http://img160.imageshack.us/img160/4043/img6ga.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » pt wrz 09, 2005 19:44

no ok, ale z tego co zrozumiałem to tylko głowice wziął, a gazniczek zostawił, i najprawdopodobniej jest on sprawny.

Awatar użytkownika
hellweaver
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: hellweaver » pt wrz 09, 2005 20:08

Jette mam może z pół roku i się nie psuje toteż nie musze często zaglądać pod maskę.... możliwe że coś pochrzaniłem toteż przepraszam za przejaw mej niewiedzy.. mi poprostu 2EE kojarzy się z gaźnikiem a nie głowicą....

mój błąd ale do tej książki naprawde warto zajrzeć.....

[url=http://imageshack.us][img]http://img160.imageshack.us/img160/4043/img6ga.jpg[/img][/url]

tygrys_73
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tygrys_73 » pt wrz 09, 2005 20:54

Gaznik jest ok. kolektory tez a glowicy niet. Chce kupic glowice ale nie wiem czy glowica na gazniku jest taka sama jak przy silniku z wtryskiem jednopunktowym. Moze ktos mnie oswieci bo mam maly zgryz...

Awatar użytkownika
radwan
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: radwan » ndz wrz 18, 2005 14:00

Kurde wykładam się ze śmiechu
:okej: :food: jak mechanik może uciec z głowicą. No może ma zakład przenośny i nikt nie wie pozniej gdzie go znaleźć:) :rotfl:

Awatar użytkownika
olozwirski
2 SLOW 2 PLAY
2 SLOW 2 PLAY

Post autor: olozwirski » ndz wrz 18, 2005 23:33

hellweaver pisze:w sumie to i tak bez znaczenia bo mechanik wziął pod pache i zwiał........
no niezla historyjka

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”