Swap z 1.5 JB na 1.8 z MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Swap z 1.5 JB na 1.8 z MK2
Na wstępie witam wszystkich fanów golfa:)
A więc chłopaki potrzebuje rady i informacji . Sytuacja wygląda tak że mam golfa II z silnikiem
1.5 jb z golfa I i skrzynią 4 a chciałby zrobić swapa na silnik 1.8 z dwójeczki i moje pyatnie jest takie czy osprzęt będzie pasował z tego 1.5 jb?? Wiem ze zapłon raczej napewno nie ale np kolektor?? skrzynia?? Mocowania, alternator , rozrusznik chyba będą pasować przynajmniej tak mi sie zdaje z obserwacji obu silników.
Czy wogóle ktoś z was probował takiej mieszanki silnik 1.8 i skrzynia 4??jak tak to jakie były efekty??
A więc chłopaki potrzebuje rady i informacji . Sytuacja wygląda tak że mam golfa II z silnikiem
1.5 jb z golfa I i skrzynią 4 a chciałby zrobić swapa na silnik 1.8 z dwójeczki i moje pyatnie jest takie czy osprzęt będzie pasował z tego 1.5 jb?? Wiem ze zapłon raczej napewno nie ale np kolektor?? skrzynia?? Mocowania, alternator , rozrusznik chyba będą pasować przynajmniej tak mi sie zdaje z obserwacji obu silników.
Czy wogóle ktoś z was probował takiej mieszanki silnik 1.8 i skrzynia 4??jak tak to jakie były efekty??
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 11:22 przez dexmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Pompa wody komputer
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
To zależy do jakiego 1,8. Do Gu na upartego by pasował. Do innych już nie.dexmorgan pisze:Wiem ze zapłon raczej napewno nie
który? Ssący wydechowy. Ale odpowiedz raczej nie.dexmorgan pisze:kolektor
nawet gdyby to 4 biegowa do 1,8??dexmorgan pisze:skrzynia??
Jaki dokładnie chcesz silnik wstawić?
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 01:53 przez jhosef, łącznie zmieniany 1 raz.
O ssący kolektor mi chodzi żebym mógł wsadzić go razem z gaźnikiem od jb(pierburg 1b).
A silnik właśnie jeszcze nie wiem dokładnie jaki ale chce żeby to był 1.8 na gaźniku.
Mam właśnie taki plan żeby kupić goły silnik i wpasować do tego.No tylko jeszcze ta skrzynia, do 1.6 by pewnie nie było problemu ale na 1.8 może nie da rady??
A silnik właśnie jeszcze nie wiem dokładnie jaki ale chce żeby to był 1.8 na gaźniku.
Mam właśnie taki plan żeby kupić goły silnik i wpasować do tego.No tylko jeszcze ta skrzynia, do 1.6 by pewnie nie było problemu ale na 1.8 może nie da rady??
- Paweł Marek
- V.I.P.

Ten gaźnik 1b nie pozwoli rozwinąć 1,8 pełnej mocy. Poczytaj temat o przeróbce na Webera, albo szukaj gaźnika Pierbrg 2E2 najlepiej od silnika 1,8
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2008 15:14 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
też myślałem nad silnikiem na wtrysku ale to już przy tym będzie trochę przerabiania czyli instalacje elektryczna itp no i gaz trzeba będzie dopasować do wtrysku a co za tym idzie niezłe koszta a chodzi o to ze za dużo kaski na to nie mam także gaźnik dla mnie może będzie lepszą alternatywą
A i jeszcze jedno ile może kosztować taki silnik GU z osprzętem lub bez nawet ewentualnie cały zestaw na swapa (czyli silnik osprzęt skrzynia)
A czy przy jeździe tylko i wyłącznie na gazie moc nie będzie taka sama nawet przy pierburgu 1b??Paweł Marek pisze:Ten gaźnik 1b nie pozwoli rozwinąć 1,8 pełnej mocy. Poczytaj temat o przeróbce na Webera, albo szukaj gaźnika Pierbrg 2E2 najlepiej od silnika 1,8
A i jeszcze jedno ile może kosztować taki silnik GU z osprzętem lub bez nawet ewentualnie cały zestaw na swapa (czyli silnik osprzęt skrzynia)
Nie wiem czy nie łatwiej będzie ci znaleźć silnik 1,8 na wtrysku niż na gaźniku. One chyba nie były przesadnie popularne.
Dokładnej ceny za komplet do swapa cięzko jest powiedzieć bo rozbieżności są ogromne. Jak pytałem się na szrotach o taki komplecik ale z silnikiem 1.6 rozbieżności były od 350 do 800 a nawet 1000 za silnik, skrzynia od 350 do 500. Poszukaj na allegro rozbitka. Może cię taniej wynieść i będziesz miał komplet.
Dokładnej ceny za komplet do swapa cięzko jest powiedzieć bo rozbieżności są ogromne. Jak pytałem się na szrotach o taki komplecik ale z silnikiem 1.6 rozbieżności były od 350 do 800 a nawet 1000 za silnik, skrzynia od 350 do 500. Poszukaj na allegro rozbitka. Może cię taniej wynieść i będziesz miał komplet.