Wymian zamka drzwi kierowcy z centralnym zamkiem + alarm ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymian zamka drzwi kierowcy z centralnym zamkiem + alarm ??
Mam do wymiany zamek drzwi, wiadomo o co chodzi zepsuty mikrostyk, koszt takiego zamka to 200 zł, pojechałem kupić okazało się że koszt do mojej wersji takiego zamka to 450 zł ponieważ mam seryjny alarm i central . Czy miał ktoś taki problem dla czego nie mogę kupić samego zamka, czy mój zamek ma dodatkowo centralkę od centralnego i alarmu ??
3 wyjścia:
1. wymieniasz zamek (kupując np na allegro)
2. naprawiasz mikrostyk lub wymieniasz mikrostyk
3. odpinasz wtyczkę od mikrostyku - robisz otwór w drzwiach i montujesz krańcówkę
[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 10:48 am ]
http://moto.allegro.pl/item314466067_vw ... drzwi.html tu na prawym zamku widać mikrostyk zapięty blaszką
1. wymieniasz zamek (kupując np na allegro)
2. naprawiasz mikrostyk lub wymieniasz mikrostyk
3. odpinasz wtyczkę od mikrostyku - robisz otwór w drzwiach i montujesz krańcówkę
[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 10:48 am ]
http://moto.allegro.pl/item314466067_vw ... drzwi.html tu na prawym zamku widać mikrostyk zapięty blaszką
pierwsze rozwiązanie dobre, ale nie mam pewności że kupie dobry zamek, ten na zdjęciu jest inny od mojego bo go wykręciłem.
drugie rozwiązanie, mikrostyk w moim zamku jest nie wymienialny jest zlany z całym zamkiem, jest tylko wejście na wtyczkę.
trzecie bardzo dobre rozwiązanie daje Ci pomógł bo to jest proste i bardzo tanie wyjście, tylko że nie w moim przypadku odpięcie zamka spowoduje wyłączenie całego zamka centralnego i alarmu, ponieważ w zamku jest sterownik.
[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 11:00 ]
że sterownik jest w zamku powiedział mi gość z ASO, i taki zamek kosztuje 450 zł Śmieszne Co??
drugie rozwiązanie, mikrostyk w moim zamku jest nie wymienialny jest zlany z całym zamkiem, jest tylko wejście na wtyczkę.
trzecie bardzo dobre rozwiązanie daje Ci pomógł bo to jest proste i bardzo tanie wyjście, tylko że nie w moim przypadku odpięcie zamka spowoduje wyłączenie całego zamka centralnego i alarmu, ponieważ w zamku jest sterownik.
[ Dodano: Pią Lut 29, 2008 11:00 ]
że sterownik jest w zamku powiedział mi gość z ASO, i taki zamek kosztuje 450 zł Śmieszne Co??