Czy ten alarm jest kompatybilny z moim tdi?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
MaSoRz23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Czy ten alarm jest kompatybilny z moim tdi?

Post autor: MaSoRz23 » śr lut 27, 2008 02:42

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... :IT&ih=024
no i sprzedawca nie wie o nim nic prócz numeru części - 1J0054617, prósba zatem o poradę czy podejdzie do gl tdi (1z) z 96 z immo pełną elektryką i centralnym zamkiem? z góry dzięki pzdr :bigok:

compton .. all day

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 27, 2008 09:17

Numer wskazuje że alarm jest do MK4 lub bory. Alarmy votex oryginalnie montowane są w vw, mają wtyczki pasujące do oryginalnej instalacji auta co niby jest zaletą przy montażu, ale tobie z tego nic nie przyjdze w MK3, a poza tym są łatwe dla złodzieja (wypiąć pudełko, połączyć wtyczki i jakby go niebyło.. Mógłbyś poprosić o schemat sprzedającego ale uważam że bez sensu to kupować

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
MaSoRz23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: MaSoRz23 » śr lut 27, 2008 11:04

a coś takiego?warto kupowac? domyślam się że jset to samo otwieranie i zamykanie z pilota ale może ktoś coś jeszcze rozszyfruje ciekawego? czy po montażu będzie potrzebne jakieś programowanie czy cosik?chyba tylko chipa musiałbym skopiowac i przenieśc ? pzdr
http://cgi.ebay.co.uk/2-Funkfernbedienu ... dZViewItem

compton .. all day

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lut 27, 2008 12:31

zwyczajny alarm jakich masz setki na allegro, nie wiem o co ci chodzi z przenoszeniem chipa. Skąd dokąd. I czemu na ebayu, a koszta wysyłki? Wyjdzie tak jakbyś sobie w serwisie jakimś od alarmów zamontował coś taniego

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
MaSoRz23
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: MaSoRz23 » śr lut 27, 2008 14:37

no ja nie wiem czy to jest właśnie alarm. podstawy niemieckiego znam i nie widze tam nigdzie pojawiającego się słówka alarm a nawet w niemieckim pisze sie tak samo jak wszędzie indziej. jeżeli chodzi o chip to przecież robiąc samemu kluczyk scyzoryk wyciągamy swój chip do immo i przenosimy do nowego kluczyka, w aukcji widac że otrzymujemy klucz scyzoryk z czystym grotem więc o to chyba chodzi i to jest właśnie przedmiotem aukcji-klucz scyzoryk za pomocą którego otwierac będziemy drzwi z pilota. tak mi się wydaje i na tym mi w zasadzie zależy bo nie potrzebuje ochrony przed złodziejami aktualnie ale otwierania z pilota bo mam dośc tego kręcenia w zacinającym się zamku.
a ebay bo mieszkam za granicą jakby co :)

compton .. all day

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”