Gaśnie na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
stelmach85
- Nowicjusz

Gaśnie na wolnych obrotach
Mam problem! a mianowicie posiadam seata ibize 1,3 GLX + LPG rocznik 1994 z orginalnym silnikiem Golfa. Samochód odpala bez problemu i przez pierwsze 40 km jazdy wszystko jest ok (poza tym że zdarza mu sie "zamulać" przy dynamicznym dodaniu gazu) po nagrzaniu się obroty spadają i gdy wrzucam na luz to ledwo się utrzymują a najczesciej auto zaczyna gasnąć:( Podobno był to problem gumowej podkładki pod gaznikiem ale po jej wymianie niewiele się zmieniło! Tak się dzieje podczas jazdy na gazie bo na benzynie to non stop gaśnie!!! Dodam tylko że chodz nie wiem czy jest to z tym związane ale ma również bardzo wysokie spalanie ok 11l gazu/100km. Proszę o pomoc!!
Trzeba gaźnik wyregulować i tylestelmach85 pisze:Mam problem! a mianowicie posiadam seata ibize 1,3 GLX + LPG rocznik 1994 z orginalnym silnikiem Golfa. Samochód odpala bez problemu i przez pierwsze 40 km jazdy wszystko jest ok (poza tym że zdarza mu sie "zamulać" przy dynamicznym dodaniu gazu) po nagrzaniu się obroty spadają i gdy wrzucam na luz to ledwo się utrzymują a najczesciej auto zaczyna gasnąć:( Podobno był to problem gumowej podkładki pod gaznikiem ale po jej wymianie niewiele się zmieniło! Tak się dzieje podczas jazdy na gazie bo na benzynie to non stop gaśnie!!! Dodam tylko że chodz nie wiem czy jest to z tym związane ale ma również bardzo wysokie spalanie ok 11l gazu/100km. Proszę o pomoc!!
jak z gazem to wrzuć do działu LPG, a co do benzyny to należało by zacząć od filtru i pompy paliwa - czy wogóle jeszcze dychają ? a drugie to zapłon - może jakiś majster go przestawił za bardzo "pod gaz"
po trzecie - może jakaś nieszczelność na dolocie ...
Ostatnio zmieniony pn lut 25, 2008 22:47 przez ppoll27, łącznie zmieniany 1 raz.
TDPower