Nierowne obroty, dymi na niebiesko
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nierowne obroty, dymi na niebiesko
Witam, mam golfa MK3 2.0 GL 115 PS (w europie GTI 8V) z gazem najprostszą instalacja gazową 8-letnią bez komputera itp jak do tej pory autko jezdzilo super na gazie i na benzynie palil 10 l gazu,silnik pracowal rowno, wczoraj rano jak odpalalem to jak by ktos wsadzil mi w nocy silnik z malucha!! auto podskakuje na wolnych obrotach a jak dodam gazu to wibracje mam jak w Ursusie i w dodatku dymi z rury jak smok cale osiedle zaszło mgłą od tego :/ co to moze byc ?? umarł w nocy na snie czy co?? acha jak sie rozgrzeje to troche te wibracje sa mniejsze ale jednak są i na wolnych obrotach silnik dalej podskakuje, niech ktos pomoze. Z goru dziekuje.
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 21:12 przez lexy, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf Obroty
ale to sie dzieje na gazie i na benzynie, rano zawsze odpalam na benzyniei po 3-4 min przelaczam na gaz wiec gazownik chyba nie ma tu nic do roboty :/
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

musisz mieć jakieś odcinanie wtryskiwaczy, coby benzyna nie leciała jak jedziesz na LPG, mogło to zawieść. Poza tym instalacja I-generacji w silniku z wtryskiem? Masz okazję zrobić z tym porządek i dodać elektronikę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
w poniedzialek pojade do elektryka zobaczymy co stwierdzi mam nadzieje ze nie oskubie mnie z calej kasy
ale jestem naiwny
[ Dodano: 24 Lut 2008 20:15 ]
Dzisiaj odpalilem rano i dzialal dobrze do momentu az sie zagrzał i znowu zaczął chodzic jak traktor :/
[ Dodano: 25 Lut 2008 18:36 ]
Kurde elektryk porobił wszystko tzn wymienil kable, świece, i zaraz jak od niego wyjechalem to zapalila mi sie kontrolka silnika żółta (Check) i autko dalej szarpie, wody w zbiorniczku nie ubywa, oleju tez, co to moze kurde byc??
[ Dodano: 24 Lut 2008 20:15 ]
Dzisiaj odpalilem rano i dzialal dobrze do momentu az sie zagrzał i znowu zaczął chodzic jak traktor :/
[ Dodano: 25 Lut 2008 18:36 ]
Kurde elektryk porobił wszystko tzn wymienil kable, świece, i zaraz jak od niego wyjechalem to zapalila mi sie kontrolka silnika żółta (Check) i autko dalej szarpie, wody w zbiorniczku nie ubywa, oleju tez, co to moze kurde byc??