cieknie ze skrzyni :( mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artur
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

cieknie ze skrzyni :( mk3

Post autor: Artur » pn wrz 05, 2005 20:26

Siemanko Wszystkim

W czwartek oglądaliśmy sobie mojego golfika z kumplami z VWzone. Wyszło troche rzeczy które chciałbym porobić. Najgorsza rzecz to mokra skrzynia.
MAm silnik abs więc skrzynia jest typu 020. W miejscu korka spuszczania oleju (na dole) skrzynia jest mokra. Kumpel mówi że to uszczelka gumowa międzu skrzynią a przegubem.
Ile taka wymiana uszczelki powinna kosztować u mechanika ? (wiem ze robocizna jest tu droga bo jest troche rozbierania)

NA razie jezdze tak jak jest. Biegi wchodzą bardzo dobrze, żadnego zgrzytania. Nie wiem ile mi tego oleju uciekło ze skrzyni. Czy można jakoś sprawdzić poziom, czy po prostu trzeba dolać oliwy aż się bedzie wylewać przez korek spustowy. Niechciałbym sytuacji że w skrzyni będzie za mało oleju (czy jakoś można wyczuć że w skrzyni jest za mało oliwy ??)

Da sie tak troche pojeździć czy radzicie od razu robić

z góry dzięki
Arczi

Arczi

Awatar użytkownika
lgruszkos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: lgruszkos » pn wrz 05, 2005 22:13

U mnie tez cieknie gdzieś na łaczeniu silnika ze skrzynią. Z silnika mi nie ubywa oleju wiec chyba skrzynia. Jezdze juz rok czasu i troche mój golf jak stane to znaczy teren :) Przez noc pare kropli spadnie

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » pn wrz 05, 2005 22:39

Tez tak mam :grrr:

Awatar użytkownika
radziodm
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: radziodm » pn wrz 05, 2005 22:44

no wlasnie moze ktos udzieli jakis informacji, bo tez sie dopisuje to tego tematu, u mnie tak samo jest niestety :grrr: dokrecilem ostatnio te srubki o jakis obrot jeden poszlo wiec moze docisnelo mi torche uszczelke i jakos troche da rade jeszcze (oby)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”